Sezamā panēts tunča steiks

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g tunča filejas steiks
200 g sezama sēkliņas
100 g rīvmaize
50 g milti
1 ola
3 g sāls
50 g šalotes sīpoli
10 g kinza
5 g pētersīļi
10 g ķiploki
20 g laima sula
150 g olīveļļa
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
1 g čili pulveris
100 g rukola vai citi lapu salāti
100 g olīveļļa cepšanai

Sezamā panēts tunča steiks

Kopējais
laiks
9 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
4 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Var pasniegt arī ar rīsiem.
1
Traukā sajauc sezama sēkliņas ar rīvmaizi.
2
Virtuves kombainā vai blenderī liek šalotes sīpolus, kinzu, pētersīļus, ķiplokus, laima sulu, olīveļļu, piparus, sāli un čili pulveri.
3
Sablendē tā, lai paliek nelielāki gabaliņi.
4
Tunča filejas steiku nosusina ar papīra salveti.
5
Tunci apber ar sāli, apviļā miltos, tad olā, tad sezama sēklu un rīvmaizes maisījumā.
6
Pannā uzkarsē eļļu un cep tunča steiku pa 2 minūtēm no katras puses.
7
Noņem no pannas un uzliek uz restītes, lai nopil liekā eļļā.
8
Pasniedz ar rukolu, kam pāri pārlieta puse čimičuri mērces.
9
Pa virsu kārto sagrieztu tunča steiku un atlikušo mērci.