Sezamā panēts tunča steiks
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
500 g
tunča filejas steiks
200 g
sezama sēkliņas
100 g
rīvmaize
50 g
milti
1
ola
3 g
sāls
50 g
šalotes sīpoli
10 g
kinza
5 g
pētersīļi
10 g
ķiploki
20 g
laima sula
150 g
olīveļļa
1 g
svaigi malti melnie pipari
3 g
sāls
1 g
čili pulveris
100 g
rukola vai citi lapu salāti
100 g
olīveļļa cepšanai
Sezamā panēts tunča steiks
Kopējais
laiks
laiks
9 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
laiks
4 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Var pasniegt arī ar rīsiem.
1
Traukā sajauc sezama sēkliņas ar rīvmaizi.
2
Virtuves kombainā vai blenderī liek šalotes sīpolus, kinzu, pētersīļus, ķiplokus, laima sulu, olīveļļu, piparus, sāli un čili pulveri.
3
Sablendē tā, lai paliek nelielāki gabaliņi.
4
Tunča filejas steiku nosusina ar papīra salveti.
5
Tunci apber ar sāli, apviļā miltos, tad olā, tad sezama sēklu un rīvmaizes maisījumā.
6
Pannā uzkarsē eļļu un cep tunča steiku pa 2 minūtēm no katras puses.
7
Noņem no pannas un uzliek uz restītes, lai nopil liekā eļļā.
8
Pasniedz ar rukolu, kam pāri pārlieta puse čimičuri mērces.
9
Pa virsu kārto sagrieztu tunča steiku un atlikušo mērci.