Sezamā panēts tunča steiks
Sagatavošanās
laiks
5 min
Pagatavošana
Var pasniegt arī ar rīsiem.
1
Traukā sajauc sezama sēkliņas ar rīvmaizi.
2
Virtuves kombainā vai blenderī liek šalotes sīpolus, kinzu, pētersīļus, ķiplokus, laima sulu, olīveļļu, piparus, sāli un čili pulveri.
3
Sablendē tā, lai paliek nelielāki gabaliņi.
4
Tunča filejas steiku nosusina ar papīra salveti.
5
Tunci apber ar sāli, apviļā miltos, tad olā, tad sezama sēklu un rīvmaizes maisījumā.
6
Pannā uzkarsē eļļu un cep tunča steiku pa 2 minūtēm no katras puses.
7
Noņem no pannas un uzliek uz restītes, lai nopil liekā eļļā.
8
Pasniedz ar rukolu, kam pāri pārlieta puse čimičuri mērces.
9
Pa virsu kārto sagrieztu tunča steiku un atlikušo mērci.