Angļu gaļas pīrāgs (Sheperd’s Pie)

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

700 g kartupeļi
5 g sāls
30 g sviests
70 g piens
70 g saldais krējums
1 ēdamkarote olīveļļa
20 g sviests
250 g sīpoli
250 g burkāni
10 g ķiploki
5 g svaigs timiāns
700 g liellopu maltā gaļa
150 g zaļie zirnīši (saldēti)
150 g konservēta kukurūza
2 ēdamkarotes kviešu milti
200 g ūdens
½ buljona kubiņš

Angļu gaļas pīrāgs (Sheperd’s Pie)

Kopējais
laiks
1 h 50 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
10
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Lai pagatavotu Angļu gaļas pīrāgu, jums būs nepieciešams 20 x 28 cm liels karstumizturīgs trauks.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 210 ºC temperatūrai.
2
Pagatavo kartupeļu biezputru: kartupeļus nomizo, ielej katlā ūdeni, pievieno sāli un liek tos vārīties.
3
Kad gatavi, nokāš ūdeni un samīca vai sablendē.
4
Katliņā ielej pienu, saldo krējumu un sviestu, uzkarsē.
5
Palēnām pievieno kartupeļu masai un turpina to mīcīt, tā iegūstot viendabīgu masu.
6
Nomizo sīpolus, burkānus un ķiplokus, sīpolus sasmalcina, burkānus sagriež kubiņos, ķiplokus saspiež.
7
Lielā pannā liek karsēties eļļu un sviestu.
8
Liek cepties sīpolus, burkānus, ķiplokus un timiāna lapiņas, cep apmēram 5 minūtes.
9
Pievieno malto liellopu gaļu, pievieno sāli un piparus.
10
Gaļu cep 5–7 minūtes, kamēr tā vairāk nav rozā, ja izveidojas tauki, tos nosmeļ.
11
Pievieno saldētos zaļos zirņus un kukurūzu, iemaisa un cep 3 minūtes.
12
Tikmēr uzvāra ūdeni un tajā izšķīdina buljona kubiņu.
13
Pievieno gaļas masai miltus, tos kārtīgi iemaisa un cep apmēram 1 minūti.
14
Pievieno buljonu, apmaisa, masai atļauj mazliet paburbuļot.
15
Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
16
Ņem cepamo trauku, apakšā klāj gaļas masu, pa virsu izlīdzina kartupeļu biezputru, liek cepeškrāsnī un cep 20–25 minūtes.