Angļu gaļas pīrāgs (Sheperd’s Pie)
Kopējais
laiks
1 h 50 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Pagatavošana
Lai pagatavotu Angļu gaļas pīrāgu, jums būs nepieciešams 20 x 28 cm liels karstumizturīgs trauks.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 210 ºC temperatūrai.
2
Pagatavo kartupeļu biezputru: kartupeļus nomizo, ielej katlā ūdeni, pievieno sāli un liek tos vārīties.
3
Kad gatavi, nokāš ūdeni un samīca vai sablendē.
4
Katliņā ielej pienu, saldo krējumu un sviestu, uzkarsē.
5
Palēnām pievieno kartupeļu masai un turpina to mīcīt, tā iegūstot viendabīgu masu.
6
Nomizo sīpolus, burkānus un ķiplokus, sīpolus sasmalcina, burkānus sagriež kubiņos, ķiplokus saspiež.
7
Lielā pannā liek karsēties eļļu un sviestu.
8
Liek cepties sīpolus, burkānus, ķiplokus un timiāna lapiņas, cep apmēram 5 minūtes.
9
Pievieno malto liellopu gaļu, pievieno sāli un piparus.
10
Gaļu cep 5–7 minūtes, kamēr tā vairāk nav rozā, ja izveidojas tauki, tos nosmeļ.
11
Pievieno saldētos zaļos zirņus un kukurūzu, iemaisa un cep 3 minūtes.
12
Tikmēr uzvāra ūdeni un tajā izšķīdina buljona kubiņu.
13
Pievieno gaļas masai miltus, tos kārtīgi iemaisa un cep apmēram 1 minūti.
14
Pievieno buljonu, apmaisa, masai atļauj mazliet paburbuļot.
15
Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
16
Ņem cepamo trauku, apakšā klāj gaļas masu, pa virsu izlīdzina kartupeļu biezputru, liek cepeškrāsnī un cep 20–25 minūtes.