Sēņu risoto

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g arborio rīsi
40 g baltvīns
8 g sāls
5 g pipari
400 ml buljons
20 g sviests
150 g šampinjoni
20 g siers Parmigiano reggiano
150 g šalotes sīpoli
3 g timiāns
20 g olīveļļa cepšanai

Sēņu risoto

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Katlā uzsilda buljonu.
2
Citā sakarsētā katlā apcep šalotes sīpolus, līdz tie kļūst mīksti.
3
Pievieno sēnes, timiānu un sautē uz vidējas uguns, līdz sēnes sāk apcepties.
4
Pielej klāt vīnu, un sautē, līdz tas pilnībā reducējies. Ik pa laikam apmaisa.
5
Rīsus atsevišķā bļodā noskalo ar aukstu ūdeni. Atkārto trīs reizes līdz ūdens palicis dzidrs. Pievieno sēnēm. Izmaisa.
6
Vairākās daļās pievieno sakarsēto buljonu, līdz tas iesūcies rīsos. Pievieno sviestu.
7
Kad viss buljons pievienots, ļauj rīsiem sautēties 15 minūtes.
8
Noņem no uguns, pievieno sāli, piparus, sieru un zaļumus pēc izvēles.