Sēņu risoto
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
100 g
arborio rīsi
40 g
baltvīns
8 g
sāls
5 g
pipari
400 ml
buljons
20 g
sviests
150 g
šampinjoni
20 g
siers Parmigiano reggiano
150 g
šalotes sīpoli
3 g
timiāns
20 g
olīveļļa cepšanai
Sēņu risoto
Kopējais
laiks
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Katlā uzsilda buljonu.
2
Citā sakarsētā katlā apcep šalotes sīpolus, līdz tie kļūst mīksti.
3
Pievieno sēnes, timiānu un sautē uz vidējas uguns, līdz sēnes sāk apcepties.
4
Pielej klāt vīnu, un sautē, līdz tas pilnībā reducējies. Ik pa laikam apmaisa.
5
Rīsus atsevišķā bļodā noskalo ar aukstu ūdeni. Atkārto trīs reizes līdz ūdens palicis dzidrs. Pievieno sēnēm. Izmaisa.
6
Vairākās daļās pievieno sakarsēto buljonu, līdz tas iesūcies rīsos. Pievieno sviestu.
7
Kad viss buljons pievienots, ļauj rīsiem sautēties 15 minūtes.
8
Noņem no uguns, pievieno sāli, piparus, sieru un zaļumus pēc izvēles.