Savojas stila siera, kartupeļu un bekona sacepums

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g kartupeļi
100 g bekons
80 g saldie sīpoli
15 g ķiploki
100 ml sauss baltvīns
250 g siers Brī
50 g skābais krējums Crème fraîche
1 ēdamkarote sviests
½ tējkarotes sāls
¼ tējkarotes pipari
1 tējkarote Provansas garšvielu maisījums
100 g lapu salāti
50 g mazie pipargurķīši

Savojas stila siera, kartupeļu un bekona sacepums

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Veģetārai ēdiena versijai bekonu var aizstāt ar kādu citu proteīna avotu, dārzeni vai izlaist pilnībā.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai, ar pusi sviesta iesmērē nelielu cepamo formu.
2
Kartupeļus novāra gandrīz mīkstus atkarībā no to izmēra 7–10 minūtes, nokāš un atdzesē.
3
Kartupeļus sagriež ripiņās.
4
Tikmēr pannā ar atlikušo sviestu apcep bekonu, sīpolus un ķiplokus 5 minūtes.
5
Pielej pusi baltvīna, pievieno garšvielas un pasautē 2–3 minūtes, noņem no uguns, pievieno sagrieztajiem kartupeļiem un samaisa.
6
Pusi masas liek cepamajā formā.
7
Brie siera rituli pārgriež plakaniski uz pusēm un sagriež kubiņos.
8
Pusi kubiņu liek cepamajā formā uz kartupeļu maisījuma ar miziņas pusi uz augšu.
9
Pāri liek atlikušo kartupeļu masu.
10
Pārlej ar atlikušo vīnu un ar karoti uzsmērē Crème fraîche krējumu.
11
Pa virsu liek atlikušo Brie sieru ar miziņas pusi uz augšu.
12
Cep 20–25 minūtes, līdz siers izkusis un palicis zeltaini brūns.
13
Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem un pipargurķīšiem.