Savojas stila siera, kartupeļu un bekona sacepums
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Veģetārai ēdiena versijai bekonu var aizstāt ar kādu citu proteīna avotu, dārzeni vai izlaist pilnībā.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai, ar pusi sviesta iesmērē nelielu cepamo formu.
2
Kartupeļus novāra gandrīz mīkstus atkarībā no to izmēra 7–10 minūtes, nokāš un atdzesē.
3
Kartupeļus sagriež ripiņās.
4
Tikmēr pannā ar atlikušo sviestu apcep bekonu, sīpolus un ķiplokus 5 minūtes.
5
Pielej pusi baltvīna, pievieno garšvielas un pasautē 2–3 minūtes, noņem no uguns, pievieno sagrieztajiem kartupeļiem un samaisa.
6
Pusi masas liek cepamajā formā.
7
Brie siera rituli pārgriež plakaniski uz pusēm un sagriež kubiņos.
8
Pusi kubiņu liek cepamajā formā uz kartupeļu maisījuma ar miziņas pusi uz augšu.
9
Pāri liek atlikušo kartupeļu masu.
10
Pārlej ar atlikušo vīnu un ar karoti uzsmērē Crème fraîche krējumu.
11
Pa virsu liek atlikušo Brie sieru ar miziņas pusi uz augšu.
12
Cep 20–25 minūtes, līdz siers izkusis un palicis zeltaini brūns.
13
Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem un pipargurķīšiem.