Sāļie sēklu kraukšķi ar burkānu dipi mērci
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Sēklu kraukšķiem:
90 g
kviešu milti
150 g
ūdens
50 g
eļļa
200 g
sēklu maisījums
50 g
rieksti (pēc izvēles)
Burkānu dipi mērcei:
4 gab.
burkāni
1 ēdamkarote
olīveļļa
½ tējkarotes
paprikas pulveris
šķipsna
kumīns
šķipsna
sāls
šķipsna
malti pipari WELL DONE
Pārējās sastāvdaļas:
¼ bundžas
konservētas lēcas
25 g
mandeles
1 tējkarote
tomātu pasta
1 daiviņa
ķiploki
no ½ citrona
citronu sula
10 g
kinzas lapiņas
55 g
Extra virgin olīveļļa
šķipsna
sāls
šķipsna
malti pipari WELL DONE
15 g
ūdens
Sāļie sēklu kraukšķi ar burkānu dipi mērci
Kopējais
laiks
laiks
1 h 5 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
laiks
45 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Izteiksmīga burkānu mērce ar sāļajiem sēklu kraukšķiem. Kraukšķīga uzkoda, ko lieliski papildina biezā un krēmīgā burkānu mērce. Dipi mērci iespējams pasniegt ar jebkāda veida uzkodām vai sausiņiem, un tā lieliski piestāvēs jebkuram pamatēdienam.
1
Pagatavo sēklu kraukšķus. Kviešu miltus aplej ar verdošu ūdeni un kārtīgi samaisa līdz viendabīgai masai. Ber klāt sēklu maisījumu un sāli, samaisa. Pievieno eļļu un sakapātus riekstus, visu kārtīgi samīca. Liek starp cepamā papīra sloksnēm un izrullē pēc iespējas plāni. Cep 200 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes.
2
Pagatavo burkānu mērci. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai. Burkānus nomizo, sagriež ripās un apviļā eļļā un garšvielās. Izklāj uz cepamā papīra pa visu pannu.
3
Cep 50 minūtes vai līdz burkāni ir mīksti. Cepšanas laikā 1–2 reizes vēlams apmaisīt. Kad burkāni atdzisuši, tos liek blenderī kopā ar visām pārējām sastāvdaļām un maļ, līdz masa ieguvusi vienmērīgu konsistenci.