Sāļie biezpiena cepumi ar ķimenēm
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Cepumu pagatavošana ir ļoti vienkārša. Jāņem vērā tikai divas lietas – produktiem jābūt istabas temperatūrā un mīkla jāatdzesē vismaz 4 stundas ledusskapī.
1
Bļodā liek biezpienu, sviestu, miltus, sāli un ķimenes.
2
Visu sajauc kopā un samīca viendabīgā masā.
3
Mīklu pārklāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām atdzist.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
5
Mīklu izrullē apmērām 0,5 cm biezumā, sagriež standziņās vai izspiež aplīšus.
6
Liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, apziež ar olu, pārber ar ķimenēm un sāli.
7
Liek cepties uz 15–17 minūtēm.