Sāļie biezpiena cepumi ar ķimenēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

350 g sviests
350 g biezpiens
350 g + mīklas rullēšanai milti
1 tējkarote + pārbēršanai ķimenes
1 tējkarote + pārbēršanai sāls
1 ola

Sāļie biezpiena cepumi ar ķimenēm

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
30
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Cepumu pagatavošana ir ļoti vienkārša. Jāņem vērā tikai divas lietas – produktiem jābūt istabas temperatūrā un mīkla jāatdzesē vismaz 4 stundas ledusskapī.
1
Bļodā liek biezpienu, sviestu, miltus, sāli un ķimenes.
2
Visu sajauc kopā un samīca viendabīgā masā.
3
Mīklu pārklāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām atdzist.
4
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
5
Mīklu izrullē apmērām 0,5 cm biezumā, sagriež standziņās vai izspiež aplīšus.
6
Liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, apziež ar olu, pārber ar ķimenēm un sāli.
7
Liek cepties uz 15–17 minūtēm.