Saldo kartupeļu un lēcu sautējums
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
1
Lēcas kārtīgi noskalo ar aukstu ūdeni, līdz ūdens kļuvis dzidrs.
2
Sakapā sīpolus, ķiplokus, ingveru un saldos kartupeļus.
3
Kaltā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu un pievieno sīpolus. Tos cep apmēram 5 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi un mīksti.
4
Pievieno čili pārslas, maltu koriandru, kumīnu un kurkumu. Sautē apmēram 1 minūti, līdz garšvielas ir sakarsušas un kļuvušas aromātiskas.
5
Katliņā pievieno ingveru un ķiplokus un sautē vēl 1 minūti, pievieno piparus un sāli.
6
Pēc tam pievieno saldos kartupeļus, kārtīgi samaisa, lai garšvielas tos pārklātu, pievieno lēcas un vēlreiz visu samaisa.
7
Katlā ielej dārzeņu buljonu, uzliek vāku un ļauj sautējumam vārīties.
8
Kad sautējums vārās, samazina uguni un mazliet noceļ vāku, lai būtu iespēja tvaikam izplūst.
9
Vāra uz lēnas uguns apmēram 30 minūtes, līdz saldie kartupeļi un lēcas ir mīkstas.
10
Šķidrums samazināsies gandrīz par trešdaļu.
11
Katlā pievieno kokosriekstu pienu, sakapātus kalē lapu salātus, laima sulu un samaisa. Sautē apmēram 3–4 minūtes, līdz lapu salāti kļuvuši spilgti zaļi.
12
Nepieciešamības gadījumā pievieno sāli un piparus pēc garšas.