Rudens sakņu kārtojums

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g selerijas saknes
300 g kāļi
200 g kartupeļi
200 g kolrābji
10 g sāls
10 g pipari
10 g olīveļļa
90 g Maasdam siers
150 g saldais krējums
60 g Parmas siers

Rudens sakņu kārtojums

Kopējais
laiks
1 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Dārzeņus nomazgā, nomizo un sagriež 1 cm biezās ripās. Sieru smalki sarīvē.
2
Karstumizturīgu trauku iesmērē ar olīveļļu un sāk kārtot dārzeņus. Vispirms vienā kārtā liek selerijas saknes, pārber ar nedaudz sāls un Maasdam sieru un atkārto šo darbību ar pārējiem dārzeņiem. Pārlej ar saldo krējumu un uzber melnos piparus. Cepamo trauku apklāj ar foliju, liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes. Pēc tam izņem no krāsns, pārkaisa ar Parmigiano reggiano sieru un liek vēl uz 10–15 minūtēm cepeškrāsnī.
3
Kad dārzeņi gatavi, izņem trauku no cepeškrāsns un atstāj istabas temperatūrā 10 minūtes. Pasniedz ar svaigiem salātiem pēc izvēles.