Rīsu sacepums ar jūras veltēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g risotto rīsi
250 ml kokosriekstu krēms
250 ml ūdens
25 g ingvers
170 g jūras velšu kokteilis
100 g garneles
2 tējkarotes Tom Yum garšvielu maisījums
½ tējkarote čili
½ apelsīns
130 g burkāns
50 g sīpoli
180 g smalcināti tomāti savā sulā
2 ķiploka daiviņas
5 g baziliks
½ tējkarote cukurs
1 ēdamkarote eļļa cepšanai

Rīsu sacepums ar jūras veltēm

Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Atkausē jūras velšu produktus un, ja nepieciešams, iztīra tos.
2
Sakarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem.
3
Gatavo tomātu mērci, liek uz uzkarsētas pannas sasmalcinātus tomātus savā sulā, pievieno sāli, čili un cukuru. Ļauj visam paburbuļot uz lēnas uguns 10 – 15 minūtes.
4
Pievieno saspiestu ķiploku un viegli sakapātu baziliku. Apmaisa un beidz karsēt.
5
Nomizo un sakapā sīpolus, nomizo burkānus un sagriež strēmelēs.
6
Uzkarsē dziļu pannu ar vāku vai cepamo trauku, kuru var pārklāt ar foliju.
7
Pannā liek cepties sīpolus, kad tie kļuvuši caurspīdīgi pievieno burkānus, apcep.
8
Notīra un sarīvē ingvera sakni, to pievieno sīpoliem un burkāniem. Pievieno apelsīna sulu un kokosriekstu krēmu, Tom Yum garšvielu maisījumu un ūdeni, ļauj uzmest pirmo burbuli. Ņem nost no uguns.
9
Liek klāt jūras velšu produktus, apmaisa. Pievieno rīsus, izlīdzina. Liek viršu vāku vai foliju. Cep apmēram 30 - 40 minūtes. Līdz rīsi ir gatavi.