Rīsu sacepums ar jūras veltēm
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
risotto rīsi
250 ml
kokosriekstu krēms
250 ml
ūdens
25 g
ingvers
170 g
jūras velšu kokteilis
100 g
garneles
2 tējkarotes
Tom Yum garšvielu maisījums
½ tējkarote
čili
½
apelsīns
130 g
burkāns
50 g
sīpoli
180 g
smalcināti tomāti savā sulā
2
ķiploka daiviņas
5 g
baziliks
½ tējkarote
cukurs
1 ēdamkarote
eļļa cepšanai
Rīsu sacepums ar jūras veltēm
Kopējais
laiks
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Atkausē jūras velšu produktus un, ja nepieciešams, iztīra tos.
2
Sakarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem.
3
Gatavo tomātu mērci, liek uz uzkarsētas pannas sasmalcinātus tomātus savā sulā, pievieno sāli, čili un cukuru. Ļauj visam paburbuļot uz lēnas uguns 10 – 15 minūtes.
4
Pievieno saspiestu ķiploku un viegli sakapātu baziliku. Apmaisa un beidz karsēt.
5
Nomizo un sakapā sīpolus, nomizo burkānus un sagriež strēmelēs.
6
Uzkarsē dziļu pannu ar vāku vai cepamo trauku, kuru var pārklāt ar foliju.
7
Pannā liek cepties sīpolus, kad tie kļuvuši caurspīdīgi pievieno burkānus, apcep.
8
Notīra un sarīvē ingvera sakni, to pievieno sīpoliem un burkāniem. Pievieno apelsīna sulu un kokosriekstu krēmu, Tom Yum garšvielu maisījumu un ūdeni, ļauj uzmest pirmo burbuli. Ņem nost no uguns.
9
Liek klāt jūras velšu produktus, apmaisa. Pievieno rīsus, izlīdzina. Liek viršu vāku vai foliju.
Cep apmēram 30 - 40 minūtes. Līdz rīsi ir gatavi.