Rīsu bļoda ar tofu

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

120 g savvaļas rīsi
200 g tofu (cietā)
2 ēdamkarotes zemesriekstu sviests
2 ēdamkarotes sojas mērce
1 ēdamkarote sriračas mērces vai čili pulveris
1 ēdamkarote eļļa
1 tējkarote ķiploku pulveris
3 ēdamkarotes ūdens
200 g sviesta pupiņas
1 daiviņa ķiploki

Rīsu bļoda ar tofu

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Tofu gabalu ietin papīra dvieļos un uzliec tam virsū ko smagu – vairākas grāmatas, bļodu vai ko līdzīgu. Tas nepieciešams, lai izspiestu no tofu lieko ūdeni. Paturi tofu zem sloga vismaz 20 minūtes.
2
Tikmēr pagatavo rīsus atbilstoši uz norādījumiem uz iepakojuma.
3
Citā katlā lej ūdeni un liek to vārīties, pievieno sāli un uz 2 minūtēm ieliek sviesta pupiņas. Tās nokāš un nosusina. Liek uz pannas cepties zeltaini brūnas, pievieno sāls šķipsnu un daiviņu ķilpoka.
4
Bļodiņā samaisi zemesriekstu sviestu ar sojas mērci, medu, aso mērci (vai čili pulveri), kokosriekstu eļļu, ķiploku pulveri un ūdeni. Kārtīgi izmaisi. Pagaršo, un, ja vēlies – pielāgo garšu savai gaumei, pievienojot vēl zemesriekstu sviestu, sojas mērci vai medu.
5
Kad ūdens no tofu izspiests, sagriez tofu ~1 cm lielos kubiņos. Apcep pannā nelielā eļļas daudzumā, līdz tofu gabaliņi ir apbrūnējuši no visām pusēm. Tad lej pannā sagatavoto mērci un uz nelielas uguns maisot pacep visu vēl 3 minūtes, līdz mērce ir aplipusi ap tofu gabaliņiem.
6
Rīsus liek bļodiņā, tiem pievieno pikanto tofu un sviesta pupiņas.