Rikotas siera kūka ar plūmēm
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
Plūmes var aizstāt ar jebkuru citu augli vai ogu – persikiem, āboliem, ķiršiem, mellenēm, avenēm. Kūku gatavot iepriekšējā dienā.
1
Izņem plūmēm kauliņus, apslaka ar citronu sulu un pārber ar cukuru.
2
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
3
Sasmalcina cepumus, tiem pievieno vaniļas cukuru. Izkausē sviestu, pievieno to cepumu masai un saspaida. Ņem kūkas formu ar diametru 16 - 18 centimetri, ieklāj cepamo papīru kūkas formās apakšā. Cepumu masu piespiež pie formās maliņām un pamatnes.
4
Liek bļodā rikotas sieru un krēmsieru, pievieno olas un saputo, pievieno cukuru, vaniļas pāksts sēkliņas un miltus, saputo masu un pilda ½ masas uz cepumu pamatnes.
5
Pusi no plūmēm kāro uz krēma, liek pāri atlikušo siera masu.
6
Cep 10 – 12 minūtes 180 grādos. Tad grādus samazina līdz 150 grādiem un cep 20 – 30 minūtes. Pildījumam pa vidu ir jābūt mazliet mīkstam, lai viegli pieskaroties ir sajūta, ka sabiezējis, bet ne šķidrs. Kad kūka izcepusies, to liek atdzesēties un pēc tam ledusskapī.
7
Atlikušās plūmes liek uz sakarsētas pannas un apcep un atdzesē. Tās liek viršu kūkai pasniegšanas brīdī.