Rikotas siera kūka ar plūmēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

180 g cepumi “Selga”
50 g sviests
5 g vaniļas cukurs
180 g krēmsiers Rasa
375 g rikotas siers
½ gab. vaniļas pāksts
3 g kardamons
70 g cukurs
2 gab. olas WELL DONE
235 g milti
500 g plūmes
1 gab. citrons
100 g cukurs

Rikotas siera kūka ar plūmēm

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
6
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Plūmes var aizstāt ar jebkuru citu augli vai ogu – persikiem, āboliem, ķiršiem, mellenēm, avenēm. Kūku gatavot iepriekšējā dienā.
1
Izņem plūmēm kauliņus, apslaka ar citronu sulu un pārber ar cukuru.
2
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
3
Sasmalcina cepumus, tiem pievieno vaniļas cukuru. Izkausē sviestu, pievieno to cepumu masai un saspaida. Ņem kūkas formu ar diametru 16 - 18 centimetri, ieklāj cepamo papīru kūkas formās apakšā. Cepumu masu piespiež pie formās maliņām un pamatnes.
4
Liek bļodā rikotas sieru un krēmsieru, pievieno olas un saputo, pievieno cukuru, vaniļas pāksts sēkliņas un miltus, saputo masu un pilda ½ masas uz cepumu pamatnes.
5
Pusi no plūmēm kāro uz krēma, liek pāri atlikušo siera masu.
6
Cep 10 – 12 minūtes 180 grādos. Tad grādus samazina līdz 150 grādiem un cep 20 – 30 minūtes. Pildījumam pa vidu ir jābūt mazliet mīkstam, lai viegli pieskaroties ir sajūta, ka sabiezējis, bet ne šķidrs. Kad kūka izcepusies, to liek atdzesēties un pēc tam ledusskapī.
7
Atlikušās plūmes liek uz sakarsētas pannas un apcep un atdzesē. Tās liek viršu kūkai pasniegšanas brīdī.