Rabarberu uzpūtenis

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g rabarberi
200 g ūdens
3 g kardamons
10 g vaniļas cukurs
150 g cukurs
50–60 g manna
400 g piens
¼ vaniļas pāksts

Rabarberu uzpūtenis

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Šis deserts ir piemērots vegāniem, ja pienu nomaina uz augu dzērienu. Kardamons dod īpaši patīkamu garšu.
1
Rabarberus sagriež samalkos kubiņos, katliņā lej ūdeni, pievieno rabarberus, abu veidu cukuru un kardamonu. Ļauj uzvārīties un vāra, kamēr rabarberi ir mīksti.
2
Mannu pievieno, visu laiku maisot, lai neveidotos kunkuļi. Uzvāra, ļauj mannai sabiezēt. Atcerieties, atdzisusi tā kļūs biezāka.
3
Masu atdzesē ūdens peldē. Kad tā ir silta, sāk putot. Tas var aizņem laiku, jāsaputo gaisīgā masā.
4
Bļodiņā lej pienu, tam pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts un iemaisa. Liek pa virsu rabarberu uzpūteni.