Rabarberu uzpūtenis
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
300 g
rabarberi
200 g
ūdens
3 g
kardamons
10 g
vaniļas cukurs
150 g
cukurs
50–60 g
manna
400 g
piens
¼
vaniļas pāksts
Rabarberu uzpūtenis
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Šis deserts ir piemērots vegāniem, ja pienu nomaina uz augu dzērienu. Kardamons dod īpaši patīkamu garšu.
1
Rabarberus sagriež samalkos kubiņos, katliņā lej ūdeni, pievieno rabarberus, abu veidu cukuru un kardamonu. Ļauj uzvārīties un vāra, kamēr rabarberi ir mīksti.
2
Mannu pievieno, visu laiku maisot, lai neveidotos kunkuļi. Uzvāra, ļauj mannai sabiezēt. Atcerieties, atdzisusi tā kļūs biezāka.
3
Masu atdzesē ūdens peldē. Kad tā ir silta, sāk putot. Tas var aizņem laiku, jāsaputo gaisīgā masā.
4
Bļodiņā lej pienu, tam pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts un iemaisa. Liek pa virsu rabarberu uzpūteni.