Puravi ar Beurre blanc mērci
Sagatavošanās
laiks
5 min
Pagatavošana
Lielisks starteris franču stila vakariņām.
1
Karstā ūdenī izšķīdina buljona kubiņu un noliek malā.
2
Puraviem nogriež saknes daļu un visu tumši zaļo daļu, līdz paliek baltā un gaiši zaļā daļa.
3
Puravus gareniski pārgriež uz pusēm, noņem 2 ārējos slāņus un palikušo noskalo.
4
Visu nogriezto un noņemto var paglabāt kādai citai receptei vai sasaldēt un izmantot buljona pagatavošanai.
5
Pannā lej olīveļļu un cep puravus 2–3 minūtes no katras puses, beigās atstāj tos ar griezuma pusi uz leju un apber ar sāli.
6
Pannā ielej pusi vīna un pusi baltvīna etiķa, ar koka karoti no pannas apakšas nokasa jebko, kas piecepies.
7
Pielej buljonu un sautē uz lēnas uguns 25 minūtes.
8
Puravus izņem no pannas, novieto servējamā traukā un pārklāj ar foliju, lai neatdziest.
9
Pannā ielej atlikušo etiķi un baltvīnu, pieliek šalotes sīpolu un visu novāra aptuveni 5 minūtes.
10
Pievieno saldo krējumu, šķipsniņu sāls un baltos piparus un samazina karstumu uz nelielu.
11
Pa nelielam gabaliņam pievieno sviestu un maisa ar kuļamo slotiņu, maisot karsē aptuveni 3–5 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi.
12
Gatavo mērci izlej cauri sietiņam un pārlej pāri puraviem.
13
Pasniedz ar svaigi spiestu citronu sulu.