Prošuto pica

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Mīklai
400 g milti
20 g raugs
250 g ūdens
100 g sviests
½ tējkarotes sāls
Pildījumam
400 g tomātu mērce NAPOLETANA
250 g siers Mozzarella
100 g + 50 g rīvēts siers picai
250 g prošuto šķiņķis
50 g rukola
2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļa

Prošuto pica

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Raugu iejauc nelielā silta ūdens daudzumā. Sviestu izkausē atlikušajā ūdens daudzumā, nedrīkst uzvārīt, maisījumam jābūt remdenam. Sajaukt ar miltiem ūdens, sviesta maisījumu un pievieno raugu ar ūdeni. Mīca vienveidīgu mīklu, pārklāj ar plēvi un dvieli, atstāj vēsā vietā uzrūgt 30 minūtes.
2
Sakarsē cepeškrāsni līdz 300 grādiem.
3
Izrullē mīklu uz cepamā papīra plānu un liek uz pannas. Uzsmērē tomātu mērci, gabaliņos saplēš mozzarella sieru un uzber rīvēto sieru picai.
4
Liek cepties 7- 10 minūtes.
5
Kad pica izcepusies, liek virsū prošuto šķiņķi, rukolas lapiņas un mazliet labas olīveļļas.