Plānās pankūkas

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Pankūkām
200g kviešu miltu
300ml ūdens
200ml piena WELL DONE
2 olas WELL DONE
30g cukura
šķipsniņa sāls
eļļa
Pasniegšanai
ievārījums WELL DONE
ogas
pūdercukurs
piparmētras

Plānās pankūkas

Kopējais
laiks
55 min
Sagatavošanās
laiks
40 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Bļodā ber miltus, sāli, cukuru, pievieno olas un eļļu. Visas sastāvdaļas samaisa ar putojamo slotiņu biezā masā.
2
Miltu masai pievieno pusi piena un pusi ūdens, tad atkal masu samaisa ar putojamo slotiņu, pievieno otru pusi piena un ūdens, un kārtīgi samaisa ar putojamo slotiņu, līdz tajā vairs nav kunkuļi.
3
Nav obligāti, bet var atstāt mīklu nostāvēties 20-30 min.
4
Uz plīts sakarsē pannu (uz vidējas uguns) ar drusciņ eļļu. Lej kausiņu mīklas un izlīdzina mīklu pa visu pannu. Cep vienu pusi, līdz augšpuse vairs nav mitra. Tad pankūku apgriež uz otru pusi un cep, līdz zeltaini brūna. Atkārto ar nākamo pankūku.
5
Pasniedz ar pildījumiem pēc gaumes – ogas, pūdercukurs, nutella, iebiezinātais piens, ievārījumi, krējums ar cukuru, utml.