Pilngraudu pasta penne ar riekstu ķirbi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g riekstu ķirbis
20 g sviests
2 ķiploka daiviņas
3 g čili pārslas
3 g sāls
100 g saldais krējums
100–150 g ūdens
175 g pilngraudu pasta penne
50 g siers
50 g spināti
10 g ciedru rieksti

Pilngraudu pasta penne ar riekstu ķirbi

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Vegāniskajā versijā saldo krējumu var aizstāt ar kokosriekstu krēmu.
1
Pilngraudu pastu pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma. Kad pasta izvārījusies, daļu ūdens ielej trauciņā, pastu notecina.
2
Ķirbi sagriež mazos kubiņos. Katlā izkausē sviestu, kur apcep sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Pievieno ķirbjus un maisot apcep 2–3 minūtes, tad pievieno ūdeni, uzliek vāku, uzvāra, samazina liesmu, un ļauj visam sautēties 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno saldo krējumu, sāli un čili pārslas. Kad ķirbji ir mīksti, tos sablendē viendabīgā masā.
3
Ķirbju biezenim pievieno pilngraudu pastu. Ja izskatās par biezu, pievieno mazliet pastas vārīšanas ūdeni.
4
Pastu pasniedz ar rīvētu sieru, spinātu lapiņām un ciedru riekstiem.