Ar putotu krēmsieru pildīts franču grauzdiņš

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

150 g baltmaize
100 g krēmsiers
50 g saldais krējums
20 g medus
5 g vaniļa putotajam sieram
2 gab. olas WELL DONE
100 g piens
5 g vaniļa
2 g kanēlis WELL DONE
1 g sāls
150 g avenes vai citas ogas WELL DONE
30 g citronu sula
10 g citronu miziņa
50 g cukurs
100 g sviests cepšanai

Ar putotu krēmsieru pildīts franču grauzdiņš

Kopējais
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ogas var izvēlēties un mainīt atkarībā no sezonas.
1
Sajauc krēmsieru, saldo krējumu, medu un vaniļu, ko uzputo ar virtuves kombaina, rokas miksera vai blendera palīdzību.
2
Baltmaizi sagriež 4 cm biezās šķēlēs.
3
Ar nazīša palīdzību no vienas puses nedaudz iegriež un, kustinot nazi, maizes vidū izveido kabatu.
4
Katru biezo šķēli pilda ar krēmsieru.
5
Bļodā sajauc olas, vaniļu, kanēli, pienu un sāli un sakuļ.
6
Maizes šķēles liek bļodā un apviļā olas maisījumā, ļaujot tam nedaudz iesūkties.
7
Atsevišķā traukā samaisa svaigās avenes ar cukuru, citronu sulu un citrona miziņu.
8
Uz vidējas uguns uzkarsē pannu un izkausē pusi sviesta.
9
Pa divām liek cepties maizītes.
10
Cep no katras puses 3–4 minūtes, līdz tās ir zeltainas.
11
Pasniedz ar avenēm.