Pildīti saldie kartupeļi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

600 g saldie kartupeļi
125 g rikotas siers
25 g ciedru rieksti
15 g pētersīļi
15 g lociņi
10 g sāls
10 g pipari
20 g olīveļļa cepšanai
20 g Parmas siers
25 g Extra virgin olīveļļa

Pildīti saldie kartupeļi

Kopējais
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Saldos kartupeļus nomazgā un pārgriež gareniski uz pusēm. Liek uz cepamās pannas, apslaka ar olīveļļu, sāli un pipariem. Liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40 minūtes, līdz kartupeļi gatavi. Izņem no krāsns un ar karoti izgrebj vidu pildījumam.
2
Pagatavo pildījumu. Blenderī liek rikotu, zaļumus, ciedru riekstus, Extra virgin olīveļļu un sablendē līdz vienmērīgai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
3
Pildījumu pilda kartupeļiem pa vidu, uzrīvē pa virsu sieru un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
4
Pasniedz kopā ar svaigiem salātiem pēc izvēles.