Pikantais steiks ar ātro Ratatouille
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Steiku vēlams izņemt no ledusskapja un paturēt istabas temperatūrā 1 stundu pirms cepšanas.
1
Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Cep uz vidējas liesmas 3–4 minūtes.
2
Cukīni un baklažānus sagriež 1 cm lielos kubiņos un liek uz pannas pie sīpoliem. Pievieno oregano un timiānu. Sautē 5 minūtes.
3
Pievieno vīnu, gabaliņos sagrieztus konservētus tomātus, tomātu pastu un sāli. Uzliek vāku, un uz nelielas uguns, regulāri maisot, vāra apmēram 10–15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
4
Kamēr gatavojas ratatū, bļodiņā saber sasmalcinātu koriandru, ķimenes, papriku un Kajennas piparus, kā arī šķipsnu sāls. Visu samaisa un ar šo maisījumu no abām pusēm apkaisa liellopu steikus.
5
Lielā pannā uzkarsē eļļu, līdz tā sāk viegli dūmot. Steikus cep 4–4,5 minūtes no katras puses jēlam steikam, 5,5–6 minūtes vidēji jēlam vai 6,5–8,5 minūtes no katras puses labi ceptam steikam atkarībā no tā biezuma.