Pikantais steiks ar ātro Ratatouille
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
175 g x 2 gab.
liellopu fileja vai muguras steiks
2 ēdamkarotes
olīveļļa
150 g
sīpoli
1 gab.
ķiploka daiviņas
250 g
cukīni
150 g
baklažāni
¼ tējkarotes
timiāns
¼ tējkarotes
oregano
40 g
sarkanvīns
200 g
konservēti tomāti savā sulā
20 g
tomātu pasta
3 g
sāls
½ tējkarotes
malts koriandrs
½ tējkarotes
maltas ķimenes
½ tējkarotes
paprikas pulveris
¼ tējkarotes
kajennas pipari
Pikantais steiks ar ātro Ratatouille
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Steiku vēlams izņemt no ledusskapja un paturēt istabas temperatūrā 1 stundu pirms cepšanas.
1
Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Cep uz vidējas liesmas 3–4 minūtes.
2
Cukīni un baklažānus sagriež 1 cm lielos kubiņos un liek uz pannas pie sīpoliem. Pievieno oregano un timiānu. Sautē 5 minūtes.
3
Pievieno vīnu, gabaliņos sagrieztus konservētus tomātus, tomātu pastu un sāli. Uzliek vāku, un uz nelielas uguns, regulāri maisot, vāra apmēram 10–15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
4
Kamēr gatavojas ratatū, bļodiņā saber sasmalcinātu koriandru, ķimenes, papriku un Kajennas piparus, kā arī šķipsnu sāls. Visu samaisa un ar šo maisījumu no abām pusēm apkaisa liellopu steikus.
5
Lielā pannā uzkarsē eļļu, līdz tā sāk viegli dūmot. Steikus cep 4–4,5 minūtes no katras puses jēlam steikam, 5,5–6 minūtes vidēji jēlam vai 6,5–8,5 minūtes no katras puses labi ceptam steikam atkarībā no tā biezuma.
6
Pasniedz ar ratatū.