Pikantais steiks ar ātro Ratatouille

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

175 g x 2 gab. liellopu fileja vai muguras steiks
2 ēdamkarotes olīveļļa
150 g sīpoli
1 gab. ķiploka daiviņas
250 g cukīni
150 g baklažāni
¼ tējkarotes timiāns
¼ tējkarotes oregano
40 g sarkanvīns
200 g konservēti tomāti savā sulā
20 g tomātu pasta
3 g sāls
½ tējkarotes malts koriandrs
½ tējkarotes maltas ķimenes
½ tējkarotes paprikas pulveris
¼ tējkarotes kajennas pipari

Pikantais steiks ar ātro Ratatouille

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Steiku vēlams izņemt no ledusskapja un paturēt istabas temperatūrā 1 stundu pirms cepšanas.
1
Lielā pannā uzkarsē eļļu, liek sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. Cep uz vidējas liesmas 3–4 minūtes.
2
Cukīni un baklažānus sagriež 1 cm lielos kubiņos un liek uz pannas pie sīpoliem. Pievieno oregano un timiānu. Sautē 5 minūtes.
3
Pievieno vīnu, gabaliņos sagrieztus konservētus tomātus, tomātu pastu un sāli. Uzliek vāku, un uz nelielas uguns, regulāri maisot, vāra apmēram 10–15 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
4
Kamēr gatavojas ratatū, bļodiņā saber sasmalcinātu koriandru, ķimenes, papriku un Kajennas piparus, kā arī šķipsnu sāls. Visu samaisa un ar šo maisījumu no abām pusēm apkaisa liellopu steikus.
5
Lielā pannā uzkarsē eļļu, līdz tā sāk viegli dūmot. Steikus cep 4–4,5 minūtes no katras puses jēlam steikam, 5,5–6 minūtes vidēji jēlam vai 6,5–8,5 minūtes no katras puses labi ceptam steikam atkarībā no tā biezuma.
6
Pasniedz ar ratatū.