Pikantais cūkgaļas cauraudzītis ar grilētiem tomātiem
Kopējais
laiks
1 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
Gaļai jābūt speķa kārtiņai klāt, lai tā būtu sulīgāka. Vēlams gaļu iemarinēt iepriekšējā vakarā. Piparus var saberzt piestiņā vai saspiest ar āmuru starp dvielīšiem. Pipariem jābūt rupjos gabaliņos. Gaļu un tomātus var gatavot uz grila, tad būs fantastiska dūmu garša.
1
Sagriež gaļu 7 cm lielos gabalos. Piespiež ķiploka daiviņas, vienu atstājot tomātiem, saberž piparus, tos nesasmalcinot, pievieno čili, eļļu un rozmarīnu. Visu kārtīgi iemasē gaļā. Pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek ledusskapī iemarinēties.
2
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
3
Tomātiem piespiež ķiploku, pārber ar sāli un apslaka ar olīveļļu.
4
Īsi pirms cepšanas gaļai pievieno un iemasē sāli.
5
Liek gaļu uz cepamās pannas, blakus liek tomātus. Cep 50–60 minūtes.
6
Pasniedz ar svaigiem salātiem.