Pagatavo pasta penne pēc norādījumiem uz iepakojuma, pievienojot nedaudz olīveļļas. Atlej 2–3 kausiņus ar makaronu ūdeni bļodiņā.
3
Ķiplokus un sīpolus sasmalcina, tomātus pārgriež uz pusēm, cieto sieru sarīvē.
4
Uzkarsē pannā eļļu. Liek cepties tomātus, ķiplokus un sīpolus. Maisot cep apmēram 2 minūtes vai līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
5
Pievieno čili, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Turpina cept 1–2 minūtes uz nelielas uguns.
6
Pievieno pastu, apmaisa, pievieno 1–2 kausiņus pastas ūdens, apmaisa, pievieno daļu rīvētā siera, apmaisa. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas un pastas ūdeni.