Pikantā arrabiata penne
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
250 g
pasta penne
20 + 20 g
olīveļļa
350 g
ķiršu tomāti WELL DONE
15 g
ķiploki
100 g
sīpoli
½ tējkarotes
cukurs
4 g
čili
3 g
sāls
2 g
melnie pipari
40 g
cietais siers
Pikantā arrabiata penne
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Čili var pievienot pēc savas asuma skalas.
2
Pagatavo pasta penne pēc norādījumiem uz iepakojuma, pievienojot nedaudz olīveļļas. Atlej 2–3 kausiņus ar makaronu ūdeni bļodiņā.
3
Ķiplokus un sīpolus sasmalcina, tomātus pārgriež uz pusēm, cieto sieru sarīvē.
4
Uzkarsē pannā eļļu. Liek cepties tomātus, ķiplokus un sīpolus. Maisot cep apmēram 2 minūtes vai līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
5
Pievieno čili, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Turpina cept 1–2 minūtes uz nelielas uguns.
6
Pievieno pastu, apmaisa, pievieno 1–2 kausiņus pastas ūdens, apmaisa, pievieno daļu rīvētā siera, apmaisa. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas un pastas ūdeni.
7
Pasniedzot pārber atlikušo sieru.