Pesto pīne

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g kārtainā mīkla
130 g bazilika pesto
200 g tomāti
3 g sāls
2 g melnie pipari
30 g kviešu milti
250 g mocarellas siers
1 ola
20 g pistācijas

Pesto pīne

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
6
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Peso pīni var pasniegt kopā ar svaigiem salātiem, kas apslacīti ar olīveļļu un citronu sulu.
1
Atkausē kārtaino mīklu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 210 ºC temperatūrai.
2
Tomātus sagriež ripiņās un apber ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Mocarellas sieru sagriež ripiņās un nosusina.
3
Cepamo papīru noklāj uz galda virsmas un pārber ar miltiem. Kārtaino mīklu izrullē taisnstūra formā 3–4 mm biezumā. Iezīmē mīklu trīs daļās vertikāli. Malas sagriež 1,5 cm biežās skujiņās, augšā izveidojas trīsstūris.
4
Visu mīklu iesmērē ar pesto, pa virsu liek tomātus un mocarellas sieru. Trīsstūra galu ieloka uz iekšu, un mīklas strēmeles liek vienu otrai pāri, veidojot pīni.
5
Cepamo papīru ar pīni pārceļ uz pannu. Pīni apsmērē ar sakultu olu un pārber ar sasmalcinātām pistācijām.
6
Cep 20–25 minūtes, līdz pīne ir zeltaini brūna un kraukšķīga.