Persiku un burratas salāti
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
65 g
persiki
60 g
ķirši
75 g
ķiršu tomāti WELL DONE
1 gab.
burratas siers
13 g
ķirbju sēklas
8 g
kaņepju sēklas
2 ēdamkarotes
Extra virgin olīveļļa
2 g
sāls
2 g
pipari
1 tējkarote
medus
1 g
citrona miziņa
2 g
ķiploki
3 g
dilles
5 g
baziliks
4 g
oregano
1 g
čili pārslas
1 tējkarote
Extra virgin olīveļļa
Persiku un burratas salāti
Kopējais
laiks
laiks
1 h 5 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Viegli, atsvaidzinoši un krāsaini salāti. Vasarīgi kauliņaugļi kopā ar krēmīgu burratas sieru un izcili gardu salātu mērci. Salātus iesakām pasniegt kopā ar grauzdētām maizes šķēlītēm.
1
Persikus sagriež daiviņās, uz grilpannas uzlej 1 tējkaroti eļļas. Uz sakarsētas pannas kārto persiku daiviņas un apgrilē, līdz tās ir ieguvušas zeltainas svītriņas.
2
Ķirbju un kaņepju sēkliņas ber uz pannas un uz mērenas liesmas apgrauzdē, līdz tās nedaudz apbrūninās.
3
Ķiršus un ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm.
4
Sagatavo salātu mērci – sakapā visus zaļumus un ķiplokus. Bļodā lej eļļu, pievieno balzametiķi, citronu sulu, medu, sāli, piparus, čili pārslas, pierīvē citrona miziņu un pievieno sakapātos zaļumus. Visu kārtīgi samaisa kopā.
5
Atsevišķā bļodā persikus, ķiršus un ķiršu tomātus sajauc ar pusi salātu mērces. Tad tos kārto uz lēzena trauka.
6
Liek virsū saplūkātu burratas sieru. Visam pārlej atlikušo pusi salātu mērces un pārkaisa ar apgrauzdētajām sēkliņām.