Persiku un burratas salāti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

65 g persiki
60 g ķirši
75 g ķiršu tomāti
1 gab. burratas siers
13 g ķirbju sēklas
8 g kaņepju sēklas
2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļa
2 g sāls
2 g pipari
1 tējkarote medus
1 g citrona miziņa
2 g ķiploki
3 g dilles
5 g baziliks
4 g oregano
1 g čili pārslas
1 tējkarote Extra virgin olīveļļa

Persiku un burratas salāti

Kopējais
laiks
1 h 5 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
35 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Viegli, atsvaidzinoši un krāsaini salāti. Vasarīgi kauliņaugļi kopā ar krēmīgu burratas sieru un izcili gardu salātu mērci. Salātus iesakām pasniegt kopā ar grauzdētām maizes šķēlītēm.
1
Persikus sagriež daiviņās, uz grilpannas uzlej 1 tējkaroti eļļas. Uz sakarsētas pannas kārto persiku daiviņas un apgrilē, līdz tās ir ieguvušas zeltainas svītriņas.
2
Ķirbju un kaņepju sēkliņas ber uz pannas un uz mērenas liesmas apgrauzdē, līdz tās nedaudz apbrūninās.
3
Ķiršus un ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm.
4
Sagatavo salātu mērci – sakapā visus zaļumus un ķiplokus. Bļodā lej eļļu, pievieno balzametiķi, citronu sulu, medu, sāli, piparus, čili pārslas, pierīvē citrona miziņu un pievieno sakapātos zaļumus. Visu kārtīgi samaisa kopā.
5
Atsevišķā bļodā persikus, ķiršus un ķiršu tomātus sajauc ar pusi salātu mērces. Tad tos kārto uz lēzena trauka.
6
Liek virsū saplūkātu burratas sieru. Visam pārlej atlikušo pusi salātu mērces un pārkaisa ar apgrauzdētajām sēkliņām.