Saldas un pufīgas persiku kūciņas ar patīkamu skābenumu. Pasniegt var gan ar vaniļas saldējumu, gan notiesāt tāpat.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Ņem metāla kēksiņu formu, iesmērē katrā formā 3 g sviesta un iekaisa 3 g cukura.
3
Sākotnēji persikus sagriež daiviņās un katrā ietaukotajā formā ieliek 3 daiviņas. Kad viss sapildīts, pārējās persiku daiviņas sagriež gabaliņos.
4
Sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli.
5
Atsevišķā bļodā sakuļ sviestu, medu, skābo krējumu un olu. Turpinot kult, pa ēdamkarotei pievieno sausās sastāvdaļas. Kad mīkla sajaukta, iemaisa atlikušos persiku gabaliņus.
6
Mīklu liek formās pa virsu saliktajām persiku daiviņām. Cep 25–30 minūtes, līdz kūciņas gatavas. To var pārbaudīt, ieliekot bambusa irbulīti mīklā, ja mīkla nelīp tam klāt, kūciņas ir gatavas.
7
Pasniedz karstas ar saldējumu vai bauda atdzesētas.