Persiku kūciņas

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

140 g persiki
95 g pilngraudu milti
65 g sviests
60 g skābais krējums
½ tējkarotes cepamais pulveris
65 g medus
18 g cukurs
1 g sāls
1 gab. olas

Persiku kūciņas

Kopējais
laiks
1 h 25 min
Sagatavošanās
laiks
25 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
6
12
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Saldas un pufīgas persiku kūciņas ar patīkamu skābenumu. Pasniegt var gan ar vaniļas saldējumu, gan notiesāt tāpat.
1
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2
Ņem metāla kēksiņu formu, iesmērē katrā formā 3 g sviesta un iekaisa 3 g cukura.
3
Sākotnēji persikus sagriež daiviņās un katrā ietaukotajā formā ieliek 3 daiviņas. Kad viss sapildīts, pārējās persiku daiviņas sagriež gabaliņos.
4
Sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli.
5
Atsevišķā bļodā sakuļ sviestu, medu, skābo krējumu un olu. Turpinot kult, pa ēdamkarotei pievieno sausās sastāvdaļas. Kad mīkla sajaukta, iemaisa atlikušos persiku gabaliņus.
6
Mīklu liek formās pa virsu saliktajām persiku daiviņām. Cep 25–30 minūtes, līdz kūciņas gatavas. To var pārbaudīt, ieliekot bambusa irbulīti mīklā, ja mīkla nelīp tam klāt, kūciņas ir gatavas.
7
Pasniedz karstas ar saldējumu vai bauda atdzesētas.