Paštaisīti ņoki ar kūpinātu foreli

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g kartupeļi
100 g kviešu milti
50 g apstrādei kviešu milti
1 gab. olas WELL DONE
125 g kūpināta forele
80 g cukīni
60 g šalotes sīpoli
100 g saldais krējums
100 g baltvīns
3 g sāls
2 g pipari
10 g ķiploki
2 g timiāns
30 g spināti
10 g dilles
20 g eļļa cepšanai
20 g sviests

Paštaisīti ņoki ar kūpinātu foreli

Kopējais
laiks
1 h 30 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Kartupeļus nomazgā un liek vārīties. Kad tie ir gatavi, nokāš, nomizo, saspaida ar dakšu un atstāj nedaudz atdzist.
2
Pievieno olu, sāli un piparus un izmīca.
3
Pievieno izsijātus miltus un izveido mīklu.
4
Uz galda izsijā miltus, un mīklu sadala 3 daļās.
5
Katru daļu ar rokām izrullē cilindriskā formā, pēc tam ar nazi sagriež mazākos gabalos.
6
Šo atkārto ar atlikušo mīklas daļu.
7
Katlā uzvāra ūdeni, ieliek visus ņokus un vāra 2 minūtes. Nokāš un atstāj izretinātus nožūt uz dvieļa.
8
Tikmēr pagatavo mērci.
9
Smalki sagriež sīpolus un ķiplokus, cukīni sagriež mazos gabalos.
10
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un ķiplokus.
11
Pievieno timiānu un cukīni, apcep 2 minūtes un pievieno baltvīnu.
12
Samazina uguni un novāra vīnu.
13
Pievieno saldo krējumu un vāra 5 minūtes uz mazas uguns.
14
Atsevišķā pannā izkausē sviestu un liek cepties ņokus.
15
Apmaisa tikai tad, kad redz, ka otra puse ir zeltaini brūna.
16
Kad ņoki gatavi, liek klāt iepriekš sagatavoto mērci un pievieno spinātus.
17
Kārto uz šķīvja, pa virsu ņokiem liek kūpinātu foreli un dilles.