Paštaisīti biešu noķi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

250 g vārītas bietes
1 gab. olas WELL DONE
100 g milti
2 g sāls
100 g sarkanās vīnogas
30 g sviests
15 g balzametiķis
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
50 g kazas siers
30 g Extra virgin olīveļļa
2 g svaigs baziliks

Paštaisīti biešu noķi

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
10 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Var pievienot kraukšķīgi apceptu bekonu.
1
Virtuves kombainā liek vārītās bietes, olas un sāli, sablendē.
2
Pievieno pusi miltu un sablendē.
3
Masu izgāž uz galda un pārber ar atlikušajiem miltiem.
4
Nedaudz pamīca un sadala 2 daļās.
5
Katru daļu izrullē garā desā, un no tās ar nazi kniebj nost 1,5–2 cm platus gabaliņus.
6
Lai iegūtu kādu rakstu, katru klimpiņu var norullēt pa bambusa paklājiņu vai dakšas zariem.
7
Pannā izkausē sviestu un liek vīnogas.
8
Maisot tās apcep 5–7 minūtes.
9
Pieber sāli, pielej balzametiķi un apcep vēl 1 minūti.
10
Katlā uzvāra ūdeni un liek noķus.
11
Vāra aptuveni 3 minūtes vai kamēr tie uzpeld virspusē.
12
Tieši no katla met pannā un ātri apcep 30 sekundes.
13
Pasniedz ar pāri pārdrupinātu kazas sieru un pārslacītu Extra virgin olīveļļu.
14
Dekorē liek svaigu baziliku.