Pasta ar jūras veltēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

175 g pasta
200 g jūras velšu kokteilis
10 g olīveļļa
100 g sīpoli
15 g sviests
9 g ķiploki
40 g baltvīns
250 g saldais krējums
30 g cietais siers
2 g čili
3 g sāls
3 g melnie pipari
50 g citroni

Pasta ar jūras veltēm

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Pasniedzot pastu, var pievienot rukolas salātus, citrona daiviņu un viegli apceptus ķiršu tomātus vai sasmalcinātus pētersīļus. Ja pasta paliek pāri, to var viegli uzsildīt – pannā ielej nelielu ūdens daudzumu, uzsilda un liek atlikušo pastu.
1
Pastu pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2
Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sasmalcina.
3
Dziļā pannā sakarsē eļļu, izkausē sviestu un liek cepties sīpolus un ķiplokus.
4
Kad tie kļuvuši zeltaini, ieliek bļodiņā.
5
Tajā pašā pannā apcep jūras velšu kokteili, cep līdz 5 minūtēm, kamēr liekais šķidrums ir novārījies.
6
Pievieno apceptos sīpolus ar ķiplokiem, pielej klāt baltvīnu un ļauj mazliet paburbuļot, tad pievieno saldo krējumu, sāli un piparus.
7
Kad redz pirmo burbuli, pievieno rīvētu cieto sieru.
8
Visu samaisa, pievieno citronu sulu.
9
Pagaršo un pievieno garšvielas pēc nepieciešamības.
10
Pastu sajauc kopā ar jūras velšu mērci.
11
Pasniedz karstu.