Pasta ar citronu, rikotas sieru un Parmas sieru

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

300 g Tagliatelle
½ gab. citrons (miza un sula)
125 g rikotas siers
30 g siers Parmigiano reggiano
30 g Extra virgin olīveļļa
2 g sāls
2 g pipari
2 g baziliks

Pasta ar citronu, rikotas sieru un Parmas sieru

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Sālsūdenī liek vārīties pastu 8 minūtes.
2
Kad pasta ir gatava, saglabā 1 kausiņu ar pastas ūdeni. Nokāš un aplej ar olīveļļu.
3
Kārtīgi izmaisa.
4
Pastai pievieno citrona mizu un sulu, izmaisa.
5
Pievieno rikotas sieru, sāli un piparus pēc garšas. Pievieno pastas ūdeni krēmīgākai konsistencei.
6
Liek uz šķīvja, un pārber ar rīvētu Parmas sieru.
7
Pasniedz ar bazilika lapiņām.