Olu salāti ar brētliņām
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
200 g
kartupeļi
4
olas WELL DONE
100 g
svaigi gurķi
100 g
majonēze
10 g
lociņi
2 g
sāls
2 g
pipari
10 g
Dižonas sinepes
1 gab.
čabatas maize
30 g
sviests
12 gab.
brētliņas
Olu salāti ar brētliņām
Kopējais
laiks
laiks
1 h
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Kartupeļus nomazgā un liek vārīties, līdz tie ir mīksti. Nomizo un atdzesē.
2
Olas liek vārošā ūdenī un vāra 10 minūtes. Atdzesē aukstā ūdenī un nomizo.
3
Kartupeļus un gurķus sagriež mazos gabalos.
4
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
5
Dzeltenumus saspaida ar dakšu, pievieno sinepes, majonēzi, sāli un piparus.
6
Olu baltumus sagriež tādos pašos gabalos kā kartupeļus.
7
Bļodā sajauc kartupeļus, gurķus, olu baltumus un smalki sagrieztus lokus.
8
Pievieno olu dzeltenuma masu un izmaisa.
9
Čabatu sagriež 4 vienādās daļās un pārgriež gareniski uz pusēm.
10
Apsmērē ar sviestu un nograuzdē uz pannas.
11
Uz maizītes apakšas kārto salātus, pa virsu liek 3 brētliņas un pa virsu otru maizītes pusi.