Ņoki ar mocarellas sieru un baklažāniem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

225 g ņoķi
½ ēdamkarotes olīveļļa
15 g sīpoli
½ tējkarotes sāls
75–100 g baklažāni
1 daiviņa ķiploki
70 g spināti
½ ēdamkarotes tomātu pasta
400 g sasmalcināti tomāti savā sulā
3 g baziliks
85 g mocarellas siers

Ņoki ar mocarellas sieru un baklažāniem

Kopējais
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Pagatavo noķus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2
Tikmēr uzliek karsēties uz vidēji augstas uguns dziļo pannu vai katlu, kam nav pārklājuma, un ielej eļļu.
3
Sakapā sīpolus, sagriež gabaliņos baklažānus. Dārzeņus liek uz pannas cepties apmēram 3 minūtes vai kamēr tie paliek mīkstāki. Tad pievieno saspiestus ķiplokus un cep vēl 1 minūti.
4
Pamazām pievieno spinātus un maisa, lai tie viegli apcepas.
5
Dārzeņus sabīda uz pannas vienu pusi. Pannā liek tomātu pastu, un cep to, kamēr parādās karamelizēta, viegli grauzdēta smarža.
6
Pievieno tomātus savā sulā, un visu samaisa. Samazina uguni, uzliek vāku, un ļauj visam burbuļot 5 minūtes vai kamēr baklažāni ir mīksti.
7
Pievieno noķus, pāri liek mocarellas sieru, uzliek atpakaļ vāku, un gatavo vēl 3–5 minūtes, kamēr mocarellas siers ir izkusis.
8
Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.