Ņoki ar mocarellas sieru un baklažāniem
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
225 g
ņoķi
½ ēdamkarotes
olīveļļa
15 g
sīpoli
½ tējkarotes
sāls
75–100 g
baklažāni
1 daiviņa
ķiploki
70 g
spināti
½ ēdamkarotes
tomātu pasta
400 g
sasmalcināti tomāti savā sulā
3 g
baziliks
85 g
mocarellas siers
Ņoki ar mocarellas sieru un baklažāniem
Kopējais
laiks
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Pagatavo noķus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2
Tikmēr uzliek karsēties uz vidēji augstas uguns dziļo pannu vai katlu, kam nav pārklājuma, un ielej eļļu.
3
Sakapā sīpolus, sagriež gabaliņos baklažānus. Dārzeņus liek uz pannas cepties apmēram 3 minūtes vai kamēr tie paliek mīkstāki. Tad pievieno saspiestus ķiplokus un cep vēl 1 minūti.
4
Pamazām pievieno spinātus un maisa, lai tie viegli apcepas.
5
Dārzeņus sabīda uz pannas vienu pusi. Pannā liek tomātu pastu, un cep to, kamēr parādās karamelizēta, viegli grauzdēta smarža.
6
Pievieno tomātus savā sulā, un visu samaisa. Samazina uguni, uzliek vāku, un ļauj visam burbuļot 5 minūtes vai kamēr baklažāni ir mīksti.
7
Pievieno noķus, pāri liek mocarellas sieru, uzliek atpakaļ vāku, un gatavo vēl 3–5 minūtes, kamēr mocarellas siers ir izkusis.
8
Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.