Ziedkāposts ar ar tzaciki

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Mērcei
100 g grieķu jogurts
25 g gurķis
1 daiviņa ķiploki
½ ēdamkarote olīveļļa
½ tējkarote ābolu etiķis
½ ēdamkarote citrona sula
½ tējkarote dilles
3 g sāls
3 g pipari
500 g ziedkāposts
2 ķiploka daiviņas
3 ēdamkarotes citronu sula
2 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļa
1 ēdamkarote ābolu etiķis
½ ēdamkarote oregano
½ tējkarote sīpolu pulveris
½ tējkarote kumīns
½ tējkarote rozmarīns
½ tējkarote sāls
¼ tējkarote pipari
¼ tējkarote kūpinātas paprikas pulveris
¼ tējkarote koriandrs
4 gab. naan maize
30 g ķiršu tomāti WELL DONE
25 g gurķis
25 g sarkanie sīpoli

Ziedkāposts ar ar tzaciki

Kopējais
laiks
1 h 40 min
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Naan maizes receptei ir iespējams pievienot vistas strēmelītes, papildinot šo wrapu vēl bagātīgāku.
1
Ziedkāpostu sadala vienāda izmēra gabaliņos. Liek to bļodā un pievieno visas garšvielas, kārtīgi iecilā, pārklāj un atļauj iemarinēties vismaz 30 minūtes.
2
Tikmēr gatavo mērci. Nomizo gurķi, izņem sēkliņas un sarīvē, dilles sakapā, ķiploku saspiež. Liek bļodā grieķu jogurtu, nospiež lieko šķidrumu no gurķiem un pievieno jogurtam. Liek klāt visas pārējās mērces sastāvdaļas un samaisa. Mērci liek ledusskapī.
3
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem. Izklāj ziedkāpostu un liek cepties uz 20 - 30 minūtēm, vienu reizi apmaisa. Ārpuse zeltaina, bet vidus kraukšķīgs.
4
Sagriež ripiņās, tomātus, sīpolu un gurķi.
5
Sakarsē pannu un apcep naan maizi, to var likt arī cepeškrāsnī atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma.
6
Uz siltās naan maizes, liek ziedkāpostu, tomātus, gurķi, sīpolus un pārlej ar mērcīti.