Mongolijas gaļas bumbiņas
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200ºC temperatūrai.
2
Sakapā lokus, zaļo loku daļu atstāj dekorēšanai.
3
Lielā bļodā sajauc rīvmaizi ( var izmantot arī parasto rīvmaizi), sakapātus lokus (baltos kātus), olu, sarīvētu ķiploku, sojas mērci, sāli un melnos piparus.
4
Pēc tam pievieno malto gaļu un viegli sajauc, masu nevajag samocīt, citādi gaļas bumbiņas būs cietas.
5
Masu veido mazās bumbiņās, izmantojot 1,5 ēdamkarotes gaļas maisījuma.
6
Gaļas bumbiņas izklāj uz cepešpannas un cep 10–12 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas.
7
Kamēr gaļas bumbiņas cepas, lielā pannā uz vidēji augstas uguns karsē mērces sastāvdaļas (izņemot sezama sēklas).
8
Mērces sastāvdaļas samaisa ar putojamo slotiņu, lai izšķīdinātu cukuru.
9
Pēc tam mērci vāra uz lēnas uguns, līdz tā samazinājusies uz pusi.
10
Ik pa laikam apmaisa, lai mērce nepiedegtu.
11
Kad gaļas bumbiņas ir gatavas, iemaisa tās mērcē.
12
Apkaisa ar lokiem un sezama sēkliņām.
13
Var pasniegt kopā ar rīsiem vai ēst kā uzkodas.