Šī lipīgā šokolādes kūka labi garšo kopā ar vaniļas saldējumu. Kūku ieteicams gatavot iepriekšējā dienā, lai tā var atdzist.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Pagatavo mīklu – bļodā iesijā miltus un kakao pulveri, iemaisa cukuru, pievieno sviestu un ar pirkstiem saberž smalkās drupatās, pievieno tik daudz ūdens, lai varētu samīcīt mīklu.
3
Ņem 20 cm/dm lielu kūkas formu, apakšā paklāj cepamo papīru, formas malas iesmērē ar sviestu.
4
Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un izveltnē tik lielu apli, lai varētu ieklāt kūkas veidnē ar maliņām vismaz 4 cm augstumā.
5
Mīklu ieklāj veidnē, sadursta ar dakšiņu, virsū uzklāj cepamo papīru un uzber pupiņas slogam.
6
Cep krāsnī 10 minūtes.
7
Izņem no krāsns un noņem slogu.
8
Karstumu cepeškrāsnī samazina līdz 180 ºC temperatūrai.
9
Šokolādi un sviestu liek katliņā un uz lēnas uguns maisot karsē, līdz tie izkūst.
10
Bļodā saputo olas ar cukuru, tad iemaisa šokolādes sviestu un krējumu.
11
Šokolādes maisījumu uzlej uz izceptās pamatnes un cep krāsnī 25–27 minūtes, līdz virsa ir stingra, bet vidus vēl mīksts.
12
Atstāj, lai atdziest istabas temperatūrā, un tad liek ledusskapī uz 12 stundām.
13
Pagatavo virskārtu – saputo saldo krējumu, ko liek pa virsu atdzesētajai kūkai, dekorē ar avenēm un šokolādes skaidiņām.