Mini pankūkas ar ogu mērci
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
30 g
sviests
1
ola
170 ml
piens
90 g
milti
15 g
cukurs
1 g
vaniļas ekstrakts
1 g
sāls
50 g
sviests cepšanai
200 g
svaigas ogas
40 g
cukurs
10 g
kukurūzas ciete
50 g
ūdens
10 g
citronu sula
50 g
pūdercukurs
Mini pankūkas ar ogu mērci
Kopējais
laiks
laiks
30 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
12
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Pankūciņas var pasniegt ar jebkādu ogu mērci, šokolādes sviestu vai pat saldējumu.
1
Krāsnī liek metāla kēksiņu formu un uzkarsē to līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Sviestu, olu, pienu, miltus, cukuru, vaniļas ekstraktu un sāli liek blenderī un sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
3
Katliņā liek ogas, citronu sulu, cukuru, kukurūzas cieti un ūdeni.
4
Maisa, līdz sāk vārīties, tad maisot pavāra vēl 3–5 minūtes un atstāj uz izslēgtas plīts.
5
Izkausē sviestu cepšanai.
6
Ar otiņas palīdzību uzmanīgi, bet ātri izsmērē karsto kēksiņu formu ar sviestu.
7
Mīklu sadala pa 12 formiņām jeb aptuveni piepilda ⅔ no formiņas.
8
Liek krāsnī un cep 15–18 minūtes vai līdz pankūciņas ir zeltaini brūnas.
9
Izņemot no krāsns, tās momentā sakritīsies.
10
Pankūciņas pasniedz ar silto ogu mērci un pāri kaisītu pūdercukuru.