Mini pankūkas ar ogu mērci
Sagatavošanās
laiks
10 min
Pagatavošana
Pankūciņas var pasniegt ar jebkādu ogu mērci, šokolādes sviestu vai pat saldējumu.
1
Krāsnī liek metāla kēksiņu formu un uzkarsē to līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Sviestu, olu, pienu, miltus, cukuru, vaniļas ekstraktu un sāli liek blenderī un sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa.
3
Katliņā liek ogas, citronu sulu, cukuru, kukurūzas cieti un ūdeni.
4
Maisa, līdz sāk vārīties, tad maisot pavāra vēl 3–5 minūtes un atstāj uz izslēgtas plīts.
5
Izkausē sviestu cepšanai.
6
Ar otiņas palīdzību uzmanīgi, bet ātri izsmērē karsto kēksiņu formu ar sviestu.
7
Mīklu sadala pa 12 formiņām jeb aptuveni piepilda ⅔ no formiņas.
8
Liek krāsnī un cep 15–18 minūtes vai līdz pankūciņas ir zeltaini brūnas.
9
Izņemot no krāsns, tās momentā sakritīsies.
10
Pankūciņas pasniedz ar silto ogu mērci un pāri kaisītu pūdercukuru.