Mini Croque Monsieur
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
400 g
kārtainā mīkla
70 g
šķiņķis
80 g
cietais siers
25 g
Dižonas sinepes
30 g
milti
220 g
piens
25 g
sviests
1
ola
Mini Croque Monsieur
Kopējais
laiks
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Mazas uzkodiņas gan svētku galdam, gan draugu ballītei vai filmu vakaram. Kraukšķīgas un pufīgas.
1
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai.
2
Pagatavo bešamela mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un, ātri maisot, palēnām pievieno pienu tā, lai neveidojas kunkulīši. Tie nedrīkst būt mērcē.
3
Kad mērce sabiezē, ņem nost no karstuma, pievieno sāli, piparus un sinepes, iemaisa.
4
Apkaisa galdu ar miltiem, ņem kārtaino mīklu, liek vienu mīklas plāksni otrai pa virsu un viegli izrullē, tad izspiež aplīšus vai sagriež kvadrātiņos.
5
Liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru.
6
Aplīšus vai kvadrātiņus izkārto atstatus citu no cita. Vidu sadursta ar dakšiņu, malas apsmērē ar sakultu olu.
7
Uz aplīšiem vai kvadrātiem liek bešamela mērci, tad smalki sagrieztu šķiņķi un sarīvētu cieto sieru. Cep 10–15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.