Mīkstās piparkūkas

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g iesals
500 g kviešu milti
140 g sviests
15 g ruma
75 g medus
10 g kardamons
10 g koriandrs
1 g soda
10 g smaržīgie pipari
8 g krustnagliņas
5 g melnie pipari
10 g muskatrieksts
10 g ingvers
30 g kanēlis WELL DONE
9 g cepamais pulveris
225 g cukurs
2 olas WELL DONE
300 g pūdercukurs
112,5 g ūdens

Mīkstās piparkūkas

Kopējais
laiks
3 h 40 min
Sagatavošanās
laiks
3 h
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
6
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Visas garšvielas sasver kopā un aplej ar vārošu ūdeni.
2
Pievieno medu, iesalu, rumu, sviestu un kārtīgi izmaisa.
3
Pēc tam pievieno kviešu miltus, sodu un cepamo pulveri.
4
Ietin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
5
Kamēr mīkla atpūšas ledusskapī, tikmēr pagatavo glazūru – olu baltumus atdala no dzeltenumiem un uzputo tos stingrās putās.
6
Lēnām vairākās daļās pievieno pūdercukuru.
7
Pēc tam glazūru pilda konditorejas maisos un liek ledusskapī atpūsties.
8
Pēc 2 stundām mīklu ņem ārā no ledusskapja, izrullē, izspiež vēlamās formas un liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 8–10 minūtēm.
9
Atdzesē un dekorē ar glazūru.