Mīkstās piparkūkas
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
100 g
iesals
500 g
kviešu milti
140 g
sviests
15 g
ruma
75 g
medus
10 g
kardamons
10 g
koriandrs
1 g
soda
10 g
smaržīgie pipari
8 g
krustnagliņas
5 g
melnie pipari
10 g
muskatrieksts
10 g
ingvers
30 g
kanēlis WELL DONE
9 g
cepamais pulveris
225 g
cukurs
2
olas WELL DONE
300 g
pūdercukurs
112,5 g
ūdens
Mīkstās piparkūkas
Kopējais
laiks
laiks
3 h 40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
3 h
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
6
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Visas garšvielas sasver kopā un aplej ar vārošu ūdeni.
2
Pievieno medu, iesalu, rumu, sviestu un kārtīgi izmaisa.
3
Pēc tam pievieno kviešu miltus, sodu un cepamo pulveri.
4
Ietin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
5
Kamēr mīkla atpūšas ledusskapī, tikmēr pagatavo glazūru – olu baltumus atdala no dzeltenumiem un uzputo tos stingrās putās.
6
Lēnām vairākās daļās pievieno pūdercukuru.
7
Pēc tam glazūru pilda konditorejas maisos un liek ledusskapī atpūsties.
8
Pēc 2 stundām mīklu ņem ārā no ledusskapja, izrullē, izspiež vēlamās formas un liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 8–10 minūtēm.
9
Atdzesē un dekorē ar glazūru.