Mīdijas čili un tomātu mērcē ar ķiplokmaizi
Sagatavošanās
laiks
5 min
Pagatavošana
Baltvīnu receptē var aizstāt ar dārzeņu buljonu vai, pielāgojot garšvielu daudzumu, ar ūdeni.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Mīdijas liek vēsā sālsūdenī uz 15 minūtēm, izmet tās, kas atvērušās, pārējās nomazgā.
3
Katlā vai pannā ar augstām malām izkausē sviestu, liek cepties sīpolus, čili un ķiplokus, cep 2–3 minūtes.
4
Pievieno garšvielas un tomātu pastu un apcep 1 minūti.
5
Pievieno tomātus un baltvīnu, sautē 10 minūtes.
6
Pievieno notīrītās mīdijas, uzliek katlam vāku un sautē 5–7 minūtes, līdz visas mīdijas ir atvērušās.
7
Tikmēr uz cepešpannas kārto sagrieztu vai saplēstu baltmaizi.
8
Katru maizes gabalu ierīvē ar svaigu ķiploku.
9
Pārslaka ar eļļu un cep 4 minūtes no katras puses vai līdz maize ir zeltaini brūna.
10
Mīdijas pasniedz ar pāri pārkaisītiem sakapātiem svaigiem pētersīļiem un cepto ķiplokmaizi.