Mīdijas čili un tomātu mērcē ar ķiplokmaizi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

500 g mīdijas
30 g čili pipari
300 g konservēti tomāti savā sulā
40 g šalotes sīpoli
10 g ķiploki
2 ēdamkarotes tomātu pasta
150 g sauss baltvīns
40 g sviests
½ tējkarotes cukurs
½ tējkarotes kaltēts baziliks
½ tējkarotes kaltēts timiāns
200 g baltmaize
10 g ķiploki
50 g olīveļļa
10 g pētersīļi

Mīdijas čili un tomātu mērcē ar ķiplokmaizi

Kopējais
laiks
20 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
15 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Baltvīnu receptē var aizstāt ar dārzeņu buljonu vai, pielāgojot garšvielu daudzumu, ar ūdeni.
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2
Mīdijas liek vēsā sālsūdenī uz 15 minūtēm, izmet tās, kas atvērušās, pārējās nomazgā.
3
Katlā vai pannā ar augstām malām izkausē sviestu, liek cepties sīpolus, čili un ķiplokus, cep 2–3 minūtes.
4
Pievieno garšvielas un tomātu pastu un apcep 1 minūti.
5
Pievieno tomātus un baltvīnu, sautē 10 minūtes.
6
Pievieno notīrītās mīdijas, uzliek katlam vāku un sautē 5–7 minūtes, līdz visas mīdijas ir atvērušās.
7
Tikmēr uz cepešpannas kārto sagrieztu vai saplēstu baltmaizi.
8
Katru maizes gabalu ierīvē ar svaigu ķiploku.
9
Pārslaka ar eļļu un cep 4 minūtes no katras puses vai līdz maize ir zeltaini brūna.
10
Mīdijas pasniedz ar pāri pārkaisītiem sakapātiem svaigiem pētersīļiem un cepto ķiplokmaizi.