Menca ar tvaicētiem dārzeņiem

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

400 g mencas fileja
400 g saldētu dārzeņu maisījums
200 g sezama sēklu eļļa
½ svaigs sarkanais čili pipars
5 g kinza
10 g citronzāle
30 g laima sula
10 g svaigs ingvers
2 tējkarotes medus
1 tējkarote sāls
1 laims pasniegšanai

Menca ar tvaicētiem dārzeņiem

Kopējais
laiks
35 min
Sagatavošanās
laiks
5 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Dārzeņus var aizstāt ar jebkuriem sev mīļākajiem vai sezonāliem.
1
Piestā sastampā ingveru, čili piparus, citronzāles gabaliņu un kinzu.
2
Iemaisa laima sulu, sezama eļļu, medu un sāli.
3
Lielā katlā liek iekšā nokāšamo sietiņu tā, lai tas nepieskaras katla apakšai.
4
Ielej tik daudz ūdens, lai tas nepieskaras sietiņa apakšai.
5
Kad ūdens sācis vārīties, sietiņā ieber dārzeņus, uzliek vāku un tvaicē pēc norādījumiem uz iepakojuma, parasti 7–10 minūtes.
6
Dārzeņus ņem laukā no sietiņa un apsedz ar foliju, lai neatdziest.
7
Sietiņā liek nelielu cepamā papīra gabalu, uz kura novieto mencas fileju ar ādu, ja tāda ir, uz leju.
8
Liek virsū vāku un tvaicē 10–15 minūtes atkarībā no gabala izmēriem.
9
Drošībai var pārbaudīt ar gaļas termometru, vai zivs sasniegusi vismaz 60 grādu temperatūru.
10
Šķīvī kārto dārzeņus, pa virsu liek zivi, pāri pārlej mērci un pasniedz ar svaiga laima daiviņām.