Menca ar tvaicētiem dārzeņiem
Sagatavošanās
laiks
5 min
Pagatavošana
Dārzeņus var aizstāt ar jebkuriem sev mīļākajiem vai sezonāliem.
1
Piestā sastampā ingveru, čili piparus, citronzāles gabaliņu un kinzu.
2
Iemaisa laima sulu, sezama eļļu, medu un sāli.
3
Lielā katlā liek iekšā nokāšamo sietiņu tā, lai tas nepieskaras katla apakšai.
4
Ielej tik daudz ūdens, lai tas nepieskaras sietiņa apakšai.
5
Kad ūdens sācis vārīties, sietiņā ieber dārzeņus, uzliek vāku un tvaicē pēc norādījumiem uz iepakojuma, parasti 7–10 minūtes.
6
Dārzeņus ņem laukā no sietiņa un apsedz ar foliju, lai neatdziest.
7
Sietiņā liek nelielu cepamā papīra gabalu, uz kura novieto mencas fileju ar ādu, ja tāda ir, uz leju.
8
Liek virsū vāku un tvaicē 10–15 minūtes atkarībā no gabala izmēriem.
9
Drošībai var pārbaudīt ar gaļas termometru, vai zivs sasniegusi vismaz 60 grādu temperatūru.
10
Šķīvī kārto dārzeņus, pa virsu liek zivi, pāri pārlej mērci un pasniedz ar svaiga laima daiviņām.