Menca ar ķirbja biezeni, sparģeļiem un pikantajiem tomātiņiem
Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai. Nomizo ķirbi, sagriež nelielos gabalos. Liek pannā, sakapā 2 daiviņas ķiploku un pārber pāri ķirbim, liek sviesta piciņas, pārkaisa čili, sāli, melnos piparus. Uzliek rozmarīna zariņus. Liek cepties 15–20 minūtes. Var apmaisīt.
2
Ķirbi liek katlā, izlasa ārā rozmarīna zariņus, pielej ūdeni. Ļauj mazliet paburbuļot. Kad ķirbis sāk jukt ārā, pievieno saldo krējumu.
3
Zupu sablendē. Liek atpakaļ katlā un uzkarsē, pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli, čili, melnos piparus.
4
Ķiršu tomātus pārgriež uz pusēm, liek pannā. Plānās šķēlītēs sagriež ķiplokus, kārto virs tomātiem, pārber čili pārslas, sāli un melnos piparus, viegli apslaka ar eļļu. Liek cepties cepeškrāsnī 230 ºC temperatūrā 10–20 minūtes.
5
Sparģeļus nomizo, liek uz sakarsētas pannas un apcep ar sāli un melnajiem pipariem. Cep apmēram 1–2 minūtes.
6
Mencas fileju sagriež trīs gabalos, viegli apsāla, uzber piparus. Sakuļ olas, pievieno garšvielas. Uz viena šķīvja uzber miltus, uz otra – rīvmaizi.
Uzsilda pannu ar nelielu eļļas daudzumu. Mencas filejas vienu pusi pārber ar miltiem, iemērc olās, liek rīvmaizē. Filejas pusi, kur ir āda, apber tikai ar sāli un pipariem. Filejas gabaliņus cep no abām pusēm.
7
Uz šķīvja kārto ķirbju biezeni, sparģeļus, liek pa virsu mencas filejas gabaliņus un pikantos tomātiņus