Saldi skābena jogurta kūka. Kūku iesakām pagatavot iepriekšējā vakarā vai agri no rīta, lai tā paspēj sastingt.
1
Dateles, mandeles, kaltētas dzērvenes un kokosriekstu skaidiņas liek blenderī pa divām daļām un sasmalcina, iegūstot masu, kas turas kopā.
2
Liek 20 cm/dm formā, masu piespiež pie malām.
3
Gatavo pildījumu. Mellenes liek katlā, piespiež sulu no viena laima, pārber cukuru un karsē, kamēr liekais šķidrums ir novārījies. Paralēli uzbriedina želatīnu.
4
Kad mellenes ar cukuru sāk vārīties, tās sablendē viendabīgā masā, liek atpakaļ uz uguns, karsē, līdz masa sāk burbuļot, pārliek to lielākā bļodā, pievieno uzbriedušo želatīnu un kārtīgi izmaisa. Nedaudz atdzesē.
5
Melleņu masai piejauc jogurtu. Samaisa un noliek malā, lai nedaudz pastāv.
6
Saldo krējumu saputo un iecilā melleņu un jogurta masā. Lej uz mandeļu un dateļu pamatnes.