Melleņu jogurta kūka

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Pamatnei:
200 g dateles
100 g mandeles
50 g kaltētas dzērvenes
20 g kokosriekstu skaidiņas
Krēmam:
300 g mellenes (saldētas)
600 g turku jogurts
200 g cukurs
60 g laims
300 g saldais krējums
30 g želatīns
60 g auksts ūdens
250 g mellenes

Melleņu jogurta kūka

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
10 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
10
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Saldi skābena jogurta kūka. Kūku iesakām pagatavot iepriekšējā vakarā vai agri no rīta, lai tā paspēj sastingt.
1
Dateles, mandeles, kaltētas dzērvenes un kokosriekstu skaidiņas liek blenderī pa divām daļām un sasmalcina, iegūstot masu, kas turas kopā.
2
Liek 20 cm/dm formā, masu piespiež pie malām.
3
Gatavo pildījumu. Mellenes liek katlā, piespiež sulu no viena laima, pārber cukuru un karsē, kamēr liekais šķidrums ir novārījies. Paralēli uzbriedina želatīnu.
4
Kad mellenes ar cukuru sāk vārīties, tās sablendē viendabīgā masā, liek atpakaļ uz uguns, karsē, līdz masa sāk burbuļot, pārliek to lielākā bļodā, pievieno uzbriedušo želatīnu un kārtīgi izmaisa. Nedaudz atdzesē.
5
Melleņu masai piejauc jogurtu. Samaisa un noliek malā, lai nedaudz pastāv.
6
Saldo krējumu saputo un iecilā melleņu un jogurta masā. Lej uz mandeļu un dateļu pamatnes.
7
Atdzesē ledusskapī. Dekorē ar svaigām mellenēm.