Mazās ābolu strūdeles ar vaniļas mērci

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Strūdelēm
250 g kārtainā bezrauga mīkla
150 g āboli
20 g agaves sīrups
1/4 tējkarotes malts kanēlis
1 ola
Vaniļas mērcei
250 g pilnpiens
½ vaniļas pāksts
3 olu dzeltenumi
25 g cukurs

Mazās ābolu strūdeles ar vaniļas mērci

Kopējais
laiks
45 min
Sagatavošanās
laiks
15 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Veģetāra
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Kraukšķīga kārtainā mīkla, ar siltu ābolu un kanēļa pildījumu, pasniegta ar tumīgu un krēmīgu vaniļas mērci.
1
Pirms lietošanas rauga mīklu atlaidina istabas temperatūrā 30–45 minūtes.
2
Kamēr mīkla atlaidinās, pagatavo vaniļas mērci, jo tai jāatdziest.
3
Pienu uzvāra kopā ar tajā iemērktu gareniski uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti un no tās izkasītu mīkstumu. Ļauj nedaudz ievilkties.
4
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru.
5
Vaniļas pāksti izņem no piena, iemaisa sakultos olu dzeltenumus.
6
Katliņu liek uz nelielas uguns un maisot karsē, līdz mērce nedaudz sabiezē.
7
Nepieļauj mērces uzvārīšanos – tā kļūs graudaina.
8
Kad mērce sabiezējusi, ņem nost no uguns un ļauj tai atdzist, ik palaikam apmaisot.
9
Gatavo strūdeles. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.
10
Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un ieber bļodā. Tiem pievieno saldinātāju, kanēli un samaisa.
11
Cepamo papīru liek uz cepamās pannas un izkārto 4 mīklas plāksnītes, iegriež tās tādās kā eglītēs, lai pēc piepildīšanas var tās aizlocīt ciet.
12
Plāksnēm pa vidu liek ābolus, un mīklu aizloka ciet, gluži kā pinot bizi.
13
Olu sakuļ mazā trauciņā, un ar silikona vai parasto virtuves otu apkrāso pīnītes. Cep krāsnī 20–25 minūtes, kamēr tās kļuvušas zeltaini brūnas.
14
Pasniedz ar vaniļas mērci.