Marokas salāti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Salātu mērcei
25 g olīveļļa
10 g citronu sula
5 g sinepes
5 g medus
4 g ingvers
35 g rukola
50 g salātu maisījums
60 g kvinoja
150 g burkāni
30 g zemesrieksti
30 g mandeles
200 g turku zirņi
10 g olīveļļa
10 g citronu sula
2 g sāls
4 g ķiploki

Marokas salāti

Kopējais
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Drukāt
Vegāna
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Zaļie salāti ar riekstiem, kvinoju un humosu. Pasniedzot salātus, var pievienot tumšo čabatas maizi.
1
Pagatavo kvinoju pēc norādījumiem uz iepakojuma un atdzesē.
2
Pannā apgrauzdē mandeles un zemesriekstus.
3
Lielā bļodā liek rukolu un salātu maisījumu.
4
Nomizo un sasmalcina burkānus, ko liek pāri salātu lapām.
5
Pievieno kvinoju, zemesriekstus un mandeles.
6
Pagatavo humosu – smalcinātājā liek noskalotus turku zirņus, eļļu, citronu sulu, sāli, piparus un ķiplokus, samaļ viendabīgā masā, ja šķiet, ka ir mazliet par biezu, tad pievieno nedaudz ūdens.
7
Humosu liek mazākā bļodiņa.
8
Pagatavo salātu mērci – bļodiņā sajauc visas salātu mērces sastāvdaļas, pagaršo un pievieno medu vai citronu sulu, ja nepieciešams.
9
Salātu mērci pārslaka pāri salātiem un pasniedz kopā ar humosu un maizi.