Marokas salāti
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Salātu mērcei
25 g
olīveļļa
10 g
citronu sula
5 g
sinepes
5 g
medus
4 g
ingvers
35 g
rukola
50 g
salātu maisījums
60 g
kvinoja
150 g
burkāni
30 g
zemesrieksti
30 g
mandeles
200 g
turku zirņi
10 g
olīveļļa
10 g
citronu sula
2 g
sāls
4 g
ķiploki
Marokas salāti
Kopējais
laiks
laiks
40 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
laiks
20 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
Zaļie salāti ar riekstiem, kvinoju un humosu.
Pasniedzot salātus, var pievienot tumšo čabatas maizi.
1
Pagatavo kvinoju pēc norādījumiem uz iepakojuma un atdzesē.
2
Pannā apgrauzdē mandeles un zemesriekstus.
3
Lielā bļodā liek rukolu un salātu maisījumu.
4
Nomizo un sasmalcina burkānus, ko liek pāri salātu lapām.
5
Pievieno kvinoju, zemesriekstus un mandeles.
6
Pagatavo humosu – smalcinātājā liek noskalotus turku zirņus, eļļu, citronu sulu, sāli, piparus un ķiplokus, samaļ viendabīgā masā, ja šķiet, ka ir mazliet par biezu, tad pievieno nedaudz ūdens.
7
Humosu liek mazākā bļodiņa.
8
Pagatavo salātu mērci – bļodiņā sajauc visas salātu mērces sastāvdaļas, pagaršo un pievieno medu vai citronu sulu, ja nepieciešams.
9
Salātu mērci pārslaka pāri salātiem un pasniedz kopā ar humosu un maizi.