Marokāņu vista ar olīvām un rīsiem
Kopējais
laiks
1 h 30 min
Pagatavošana
Aromātisks un ļoti garšīgs gaļas ēdiens, ko ir noteikti jāizmēģina pagatavot! Šī ēdiena gatavošana paņem nedaudz vairāk laika, bet tas noteikti būs tā vērts.
1
Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabalos. Liek bļodā kopā ar visām garšvielām un vistu šķiņķiem. Atstāj ledusskapī uz 40 minūtēm.
2
Sakarsētā pannā liek vistu šķiņķus ar ādu uz leju un sīpolus tiem pa virsu.
3
Apbrūnina vistu ādu, apgriež otrādi, pievieno 200 ml ūdens un atstāj zem vāka 30 minūtes, ik pa laikam pārbaudot, vai ūdens nav izvārījies. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni.
4
Pannā pievieno olīvas, un uz mazas uguns vāra vēl 10 minūtes. Pievieno sviestu un smalki sagrieztus zaļumus.
5
Katlā uzvāra ūdeni. Rīsus noskalo sietiņā ar aukstu ūdeni. Liek vārīties sālsūdenī 10–15 minūtes.
6
Bļodā kārto rīsus un vistu. Pasniedz ar svaigu koriandru un laima daiviņu.