Marmora kūka – klasisks deserts ar šokolādes un vaniļas garšu
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Sastāvdaļas
300 g
milti
230 g
cukurs
125 ml
eļļa
2 gab.
olas
1 tk.
vaniļas cukurs
1 tk.
cepamais pulveris
2 saujas
žāvēto augļu un riekstu maisījums SEEBERGER
1 ēd.k.
kakao
Dekorēšanai
tumšā šokolāde
1 sauja
riekstu maisījums
pūdercukurs
Marmora kūka – klasisks deserts ar šokolādes un vaniļas garšu
Kopējais
laiks
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
laiks
50 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
10
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Lielā bļodā liek miltus, cukuru, pievieno eļļu, olas, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un saputo.
2
Kēksa forma iesmērē ar eļļu vai sviestu, ¾ no mīklas lej formā. Atlikušajai mīklai pievieno kakao pulveri un samaisa, mīklu lej formā, veidojot marmora efektu, abas mīklas var viegli samaisīt ar koka irbulīti.
3
Liek krāsnī uz 170-180 grādiem, uz aptuveni 50 minūtēm.
4
Pēc izņemšanas ļauj kēksam 10 minūtes atdzist un tad izņem no formas. Kēksu pārlej ar šokolādi, dekorē ar riekstiem un servē pasniegšanai.