Marmora kēkss

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas
300 g milti
230 g cukurs
125 ml eļļa
2 gab. olas
1 tk. vaniļas cukurs
1 tk. cepamais pulveris
2 saujas žāvēto augļu un riekstu maisījums SEEBERGER
1 ēd.k. kakao
Dekorēšanai
tumšā šokolāde
1 sauja riekstu maisījums
pūdercukurs

Marmora kēkss

Kopējais
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
50 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
10
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Lielā bļodā liek miltus, cukuru, pievieno eļļu, olas, vaniļas cukuru, cepamo pulveri un saputo.
2
Kēksa forma iesmērē ar eļļu vai sviestu, ¾ no mīklas lej formā. Atlikušajai mīklai pievieno kakao pulveri un samaisa, mīklu lej formā, veidojot marmora efektu, abas mīklas var viegli samaisīt ar koka irbulīti.
3
Liek krāsnī uz 170-180 grādiem, uz aptuveni 50 minūtēm.
4
Pēc izņemšanas ļauj kēksam 10 minūtes atdzist un tad izņem no formas. Kēksu pārlej ar šokolādi, dekorē ar riekstiem un servē pasniegšanai.