Margrietiņu citronu tartes
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Mīklai
170g
sviests
120g
pūdercukurs
1/2 tējk.
sāls
1 liela
ola
1 tējk.
vaniļas cukurs
350g
milti
Pildījumam
3 lielas
olas WELL DONE
3 gab.
olu dzeltenumi
150g
cukurs
2 gab.
citroni
100g
sviests
Dekorēšanai
3 gab.
olu baltumi
125g
cukurs
1/2 tējk.
vaniļas cukurs
Margrietiņu citronu tartes
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Bļodā puto sviestu istabas temperatūrā, līdz tas paliek krēmīgs. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un sāli, un uz lēna ātrumu turpina putot. Pievieno olu un turpina putot, līdz tā ir kārtīgi iejaukta.
2
Pievieno miltus un ar rokām maisa līdz viendabīgai masai.
3
Ietin plēvē un liek ledusskapī uz 1h vai uz nakti.
4
Izrullē mīklu apmēram 3 mm biezu, izgriež apli un liek formiņā. Ar dakšiņu izdur caurumiņus pamatnē.
5
Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem. Cep 15-20 min., tad ļauj atpūsties 10 min pirms izņem no krāsns.
6
Mazā katliņā pievieno sakultas olas, cukuru un citrona sulu. Maisot ar putojamo slotiņu, silda uz vidējas uguns, līdz maisījums sabiezē (apmēram 15 min).
7
Pievieno sviestu pa mazam gabaliņam, turpinot maisīt, līdz tas ir izkusis un iemaisīts.
8
Pārlej bļodā, uzliec pa virsu pārtikas plēvi un ļauj atdzesēties. Kad tas ir atdzisis līdz istabas temperatūrai, liec ledusskapī uz vismaz 4h vai pa nakti.
9
Karsta ūdens tvaikos liek bļodu ar cukuru, vaniļas cukuru un olbaltumiem. Karsē un maisa, līdzi cukurs ir izkusis. Ar elektrisko mikseri puto, līdz tas pārvēršas par stingrām putām.
10
Mīklas bļodiņas piepilda ar citrona pildījumu, dekorē ar olbaltumiem.