Mango un kvinojas salāti ar garnelēm

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

700 g garneles
10 g olīveļļa
3 g sāls
2 g piparu maisījums
5 g ķiploki
30 g apelsīni
300 g mango
150 g avokado WELL DONE
100 g salātu maisījums
75 g kvinoja
2 + 2 ēdamkarotes mango–čili mērce
5 g saulespuķu dīgsti

Mango un kvinojas salāti ar garnelēm

Kopējais
laiks
50 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
30 min
Sarežģītības pakāpe
Viegli
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Ieteikums iegādāties garneles čaulā, nevārītas. Tās atlaidina ledusskapī un notīra, noņemot čaulu, pārgriežot mugurpusi vaļā un izņemot ārā netīrumus.
1
Pagatavo kvinoju pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2
Ņem lielāku šķīvi, izkārto tajā salātlapas. Avokado un mango nomizo, sagriež kubiņos un liek pie salātiem.
3
Garneles notīra un ar papīra dvieli nosusina. Liek sakarsētā pannā ar nelielu eļļas daudzumu, izkārto tā, lai nav pāri cita citai. Apcep vienu pusi, apgriež otru, pievieno saspiestus ķiplokus, čili garšvielu, apelsīnu sulu, daļu no mango–čili mērces. Apcep garneles zeltainas un glazētas. Ik pa laikam apmaisa. Viss process aizņem līdz 4 minūtēm. Garneles nevajag pārcept, tad tās būs gumijainas.
4
Garneles liek pie salātiem, pievieno kvinojas graudiņus, viegli pārslaka ar olīveļļu un apelsīnu sulu, pievieno atlikušo mango–čili mērci. Pārber ar saulespuķu dīgstiem.