Maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci un spageti
Kopējais
laiks
1 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
1
Maltajai gaļai pievieno olas, rīvmaizi, pusi no smalki sagrieztiem pētersīļiem, sāli un piparus, kārtīgi izmaisa. Izveido bumbiņas un atstāj ledusskapī.
2
Baklažānus sagriež mazākos gabalos, apber ar šķipsnu sāls un atstāj uz 10 minūtēm. Lieko šķidrumu nosusina uz salvetes. Paprikas un sīpolus sagriež mazos gabalos.
3
Pagatavo tomātu mērci. Katlā sakarsē eļļu, liek cepties smalki sagrieztus sīpolus. Pievieno baklažānus, viegli izsautē, pievieno paprikas un sautē vēl 5 minūtes. Kad dārzeņi apcepušies, pievieno konservētos tomātus un lauru lapas. Sautē 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pievieno saldo krējumu, izmaisa un liek karstumizturīgā traukā. Pievieno maltās gaļas bumbiņas, un liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Kad bumbiņas zeltainas, cepamo trauku izņem no krāsns, apber ar sieru un liek cepties vēl 5 minūtes.
4
Sālsūdenī novāra spageti makaronus. Nokāš un apslaka ar olīveļļu.
5
Spageti pasniedz ar bumbiņām, pārlej mērci. Pārber ar atlikušajiem pētersīļiem un smalki sarīvētu sieru.