Maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci un spageti

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

100 g baklažāni
100 g paprikas
400 g konservēti tomāti
200 g maltā gaļa (liellopu gaļa un cūkgaļa)
100 g sīpoli
10 g sāls
2 lauru lapas
40 g rīvmaize
30 g pētersīļi
1 gab. olas WELL DONE
200 g spageti makaroni
50 g Parmas siers
10 g pipari
70 g saldais krējums

Maltās gaļas bumbiņas ar tomātu mērci un spageti

Kopējais
laiks
1 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
2
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Maltajai gaļai pievieno olas, rīvmaizi, pusi no smalki sagrieztiem pētersīļiem, sāli un piparus, kārtīgi izmaisa. Izveido bumbiņas un atstāj ledusskapī.
2
Baklažānus sagriež mazākos gabalos, apber ar šķipsnu sāls un atstāj uz 10 minūtēm. Lieko šķidrumu nosusina uz salvetes. Paprikas un sīpolus sagriež mazos gabalos.
3
Pagatavo tomātu mērci. Katlā sakarsē eļļu, liek cepties smalki sagrieztus sīpolus. Pievieno baklažānus, viegli izsautē, pievieno paprikas un sautē vēl 5 minūtes. Kad dārzeņi apcepušies, pievieno konservētos tomātus un lauru lapas. Sautē 10 minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pievieno saldo krējumu, izmaisa un liek karstumizturīgā traukā. Pievieno maltās gaļas bumbiņas, un liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Kad bumbiņas zeltainas, cepamo trauku izņem no krāsns, apber ar sieru un liek cepties vēl 5 minūtes.
4
Sālsūdenī novāra spageti makaronus. Nokāš un apslaka ar olīveļļu.
5
Spageti pasniedz ar bumbiņām, pārlej mērci. Pārber ar atlikušajiem pētersīļiem un smalki sarīvētu sieru.