Līgo pīrāgi

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Ieraugam:
25 g svaigs raugs
½ tējkarotes cukurs
½ ēdamkarotes kviešu milti
1,5 ēdamkarotes silts ūdens
Mīklai:
250–300 g kviešu milti
110 g kefīrs
75 g sviests
¼ tējkarotes sāls
1 ēdamkarote cukurs
Pildījumam:
100 g sīpoli
250 g kūpināts cūkgaļas cauraudzis
4 g pipari
3 g sāls
4 g sezama sēkliņas
1 ola

Līgo pīrāgi

Kopējais
laiks
2 h
Sagatavošanās
laiks
1 h
Gatavošanas
laiks
1 h
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
25
50
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

Līgo bez pīrādziņiem nav īsti Līgo svētki. Recepte, kuras gatavošanā var iesaistīt visu ģimeni.
1
Pagatavo ieraugu – bļodiņā sadrupina raugu, pievieno cukuru un izmaisa, pievieno miltus un siltu ūdeni, visu samaisa viendabīgā masā. Noliek siltumā uz 10–20 minūtēm.
2
Miltus sajauc ar cukuru un sāli.
3
Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno kefīru. Noņem no uguns.
4
Ja ir virtuves kombains, tad miltus liek tajā, pievieno ieraugu un sviesta un kefīra masu un ļauj visām sastāvdaļām sajaukties vismaz 5–7 minūtes. Ja mīca ar rokām, tad apmēram 10 minūtes.
5
Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un dvielīti. Liek siltā vietā raudzēties apmēram 45 minūtes.
6
Kamēr mīkla rūgst, gaļu sagriež smalkos kubiņos, sīpolu nomizo un sasmalcina, masai pievieno sāli un piparus pēc garšas.
7
Kad mīkla uzrūgusi, uzkarsē cepeškrāsni līdz 250 ºC temperatūrai.
8
Sāk veidot pīrādziņus. Izrullē mazu pikuci mīklas, iepilda gaļas masu, aizloka un ar glāzi nospiež lieko mīklu. Savienojuma vietu piespiež un liek uz leju, pīrādziņus kārto uz pannas.
9
Pīrādziņus pirms likšanas krāsnī apsmērē ar olu un pārber ar sezama sēkliņām.
10
Cep 7–8 minūtes.