Līgo liellopa gaļas burgers
Atpakaļ uz sākumuSastāvdaļas
Burgers
500 g
malta liellopu gaļa
Sāls un pipari
1/4 daļa sarīvēts
sīpols
Mērce
55 ml
viskijs
2 ēdamkarotes
sojas mērce
50 g
kečups
2 ēdamkarotes
medus
1 tējkarote
Dižonas sinepes
1 tējkarote
Worchestershire mērce
pipari
1/2 tējkarotes
Tabasco
Karamelizēti sīpoli
4 gab. dzeltenie
sīpoli
1,5 ēdamkarotes
sviests
200 ml
alus Porter
1/2 tējkarote
timiāns
Sāls un pipari
Pasniegšanai
burgeru maizītes
rukola vai citi lapu salāti
siers
Līgo liellopa gaļas burgers
Kopējais
laiks
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pagatavošana
1
Pagatavo karamelizētus sīpolus
Uz pannas izkausē sviestu. Pievieno smalki sagrieztas sīpola šķēles, apber ar sāli, pipariem, timiāni un apmaisa. Sautē 7-10 min ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli paliek mīksti un brūngani. Pievieno pusi no portera, turpina sautēt, līdz lielākā daļa šķidruma ir iztvaikojusi. Tad pievieno atlikušo porteri un turpina sautēt, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis.
2
Gatavo mērci
Mazā katliņā ielej viskiju un uzvāra. Turpina vārīt apmēram 2 minūtes, tad pievieno pārējās mērces sastāvdaļas un samaisa. Samazina liesmu un ļauj vārīties uz lēnas uguns 5-7 minūtes.
3
Gatavo burgeri
Lielā bļodā sajauc malto gaļu ar sāli, pipariem un sīpolu. Veido 4 kotletes.
Pannu apslaka ar eļļu. Cep kotletes 6 minūtes no katras puses (vai pēc savas gaumes). Noslēdzošā cepšanas minūtē kotleti apziež ar sagatavoto mērci un uzliek siera šķēli. Ļauj tai izkusts.
Tad maigi apcep burgera maizītes, lai tās ir zeltaini brūnganas (iekšpusīti).
4
Liec kopā burgeri
Uz apakšējās maizītes uzsmērē mērci, pievieno rukolu, tad kotleti, uz tās karamelizētos sīpolus. Pēc garšas pievieno arī sieru vai citas sastāvdaļas.