Līgo liellopa gaļas burgers

Atpakaļ uz sākumu

Sastāvdaļas

Burgers
500 g malta liellopu gaļa
Sāls un pipari
1/4 daļa sarīvēts sīpols
Mērce
55 ml viskijs
2 ēdamkarotes sojas mērce
50 g kečups
2 ēdamkarotes medus
1 tējkarote Dižonas sinepes
1 tējkarote Worchestershire mērce
pipari
1/2 tējkarotes Tabasco
Karamelizēti sīpoli
4 gab. dzeltenie sīpoli
1,5 ēdamkarotes sviests
200 ml alus Porter
1/2 tējkarote timiāns
Sāls un pipari
Pasniegšanai
burgeru maizītes
rukola vai citi lapu salāti
siers

Līgo liellopa gaļas burgers

Kopējais
laiks
1 h 10 min
Sagatavošanās
laiks
30 min
Gatavošanas
laiks
40 min
Sarežģītības pakāpe
Vidējs
Porcijas
4
Sastāvdaļas
Pagatavošana

Pagatavošana

1
Pagatavo karamelizētus sīpolus
Uz pannas izkausē sviestu. Pievieno smalki sagrieztas sīpola šķēles, apber ar sāli, pipariem, timiāni un apmaisa. Sautē 7-10 min ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli paliek mīksti un brūngani. Pievieno pusi no portera, turpina sautēt, līdz lielākā daļa šķidruma ir iztvaikojusi. Tad pievieno atlikušo porteri un turpina sautēt, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis.
2
Gatavo mērci
Mazā katliņā ielej viskiju un uzvāra. Turpina vārīt apmēram 2 minūtes, tad pievieno pārējās mērces sastāvdaļas un samaisa. Samazina liesmu un ļauj vārīties uz lēnas uguns 5-7 minūtes.
3
Gatavo burgeri
Lielā bļodā sajauc malto gaļu ar sāli, pipariem un sīpolu. Veido 4 kotletes. Pannu apslaka ar eļļu. Cep kotletes 6 minūtes no katras puses (vai pēc savas gaumes). Noslēdzošā cepšanas minūtē kotleti apziež ar sagatavoto mērci un uzliek siera šķēli. Ļauj tai izkusts. Tad maigi apcep burgera maizītes, lai tās ir zeltaini brūnganas (iekšpusīti).
4
Liec kopā burgeri
Uz apakšējās maizītes uzsmērē mērci, pievieno rukolu, tad kotleti, uz tās karamelizētos sīpolus. Pēc garšas pievieno arī sieru vai citas sastāvdaļas.