Liellopu gaļas sautējums ar kanēli
Kopējais
laiks
2 h 20 min
Sagatavošanās
laiks
20 min
Pagatavošana
1
Gaļu sagriež apmēram 2,5 x 2,5 cm lielos gabalos.
2
Gaļu liek bļodā, pievieno pienu, kanēli un muskatriekstu un kārtīgi izmīca.
3
Pēc tam to liek ledusskapī vismaz uz 10 stundām.
4
Nomizo burkānus un sīpolus, sagriež tos lielos gabalos.
5
Gaļu nosusina papīra dvielī, liek karsēties katlu, ielej nedaudz eļļas, pieliek sviestu.
6
Gaļu apcep no visām pusēm, un tas jādara ātri, lai tiek aprautas un apbrūninātas visas puses.
7
Pievieno brendiju un maisa.
8
Pievieno burkānus un sīpolus, turpina maisīt.
9
Lej klāt uzvārītu ūdeni un buljona kubiņu, samazina liesmu uz mazu un, ik pa laikam apmaisot, sautē 1 stundu 30 minūtes.
10
Pēc tam pievieno selerijas un kartupeļus un turpina vēl sautēt 30 minūtes.
11
Pasniedz karstu ar skābo krējumu un zaļumiem.